Вече рекорда Николе Јокића и мале минутаже Марјановића

Никола Јокић игра сјајно у својој руки НБА сезони, али у последњих неколико мечева напросто бриљира. Против захукталог Торонта имао је своје најбоље вече у најјачој лиги света. Бобан Марјановић, и поред неиграња Тима Данкана, није имао превише минута на терену, али је оно што је добио адекватно искористио.

Кошаркаши Денвера победили су у ноћи између понедељка и уторка на свом паркету Торонто са 112:93 и тако прекинули низ Репторса од 11 узастопних победа. Најзаслужнији за тријумф екипе из Колорада био је Никола Јокић, који је убележио и неке рекорде каријере.

Млади српски кошаркаш је за 30 минута на паркету постигао 27 поена и имао 14 скокова, што му је седми дабл-дабл учинак у "руки" сезони, а четврти на последњих пет утакмица. Некадашњи играч Мега Визуре је већ у првом полувремену утакмице био близу "дабл-дабл" учинка, пошто је имао 15 поена и седам скокова.

Претходни најбољи учинак је имао против Сан Антонија, крајем новембра, са 23 поена и 12 скокова.

Јокића је испртио Вил Бартон са 20 поена и седам ухваћених лопти, док је Ренди Фој додао 16, а Кенет Фарид и Данило Галинари постигли су по 13.

Торонто је по обичају предводио Демаркус Дерозан са 24 поена, док је Теренс Рос постигао 19.

Денвер после овог меча има 19 победа и 30 пораза, те се налази на 11. месту Западне конференције, док Торонто има скор - 32/16 и заузима друго место на Истоку.

Сан Антонио је пред својим навијачима успео да се искупи за убедљив пораз од Кливелнда у гостима. Ламаркус Олдриџ је одиграо свој најефикаснији меч, постигао је 28 поена, а Патрик Милс је додао 22.

У тиму Сан Антонија опет због повреде није било Тима Данкана, али је српски центар Бобан Марјановић ипак провео само два и по минута на паркету и за то време се двапут уписао са линије за слободна бацања. Имао је и једну блокаду.

С друге стране у тиму Орланда најистакнутији је био Никола Вучевић са 20 поена и 10 скокова, један мање убацио је Виктор Одалипо, док је Арон Гордон додао 12.

Спарсима је то била 40. победа у сезони, а поред тога имају и осам пораза, док Орландо има скор од 21 тријумфа и 26 пораза.

Далас је поражен од Атланте са 97:112, те тако није успео да упише трећи узастопни тријумф, док су Хокси прекинули серију од три пораза.

Најефикаснији у тријумфу екипе из Џорџоке био је Џеф Тиг са 32 поена, што му је уједно и најбољи учинак ове сезоне, док је Кајл Корвер постигао 16, а Денис Шредер додао је 14.
У екипи Даласа истакао се Чендлер Парсон са 19 поена и 11 скокова, док је Дирк Новицки постигао 18, а Хосе Хуан Бареа (Џеј Џеј Бареа, ако желите) додао је 15.

Јута је победом против Чикага од 105:96 после продужетка остала у трци за плеј-оф. Дерик Роуз је 18 секунди пре истека регуларног тока погодио шут за три поена и одвео Чикаго на три поена предности (93:90). Након тога Булси су на линију за слободна бацања послали Гордона Хејварда, који је само једном био прецизан, али су се његови саиграчи изборили за још један напад, који је завршен "леј-апом" за најефикаснијег појединца меча.

Хејвард је меч завршио са 27 поена и 12 скокова, Родни Худ постигао је 19, док је Руди Гобер постигао 16, а уз то је имао и 12 ухваћених лопти.

Најефикаснији у екипи Чикага био је Џими Батлер са 26 поена, док је Пау Гасол постигао 19, а Роуз је додао 14 поена.

Јута има 22 победе, једну мање од осмопласираног Портланда у Западној конференцији, и 25 пораза, док Чикаго има скор од 25/21.

У осталим мечевима Кливленд је после продужетка савладао Индијану са 111:106, Детроит је био бољи од Бруклина са 105:100, док је Мемфис са 110:95 савладао Њу Орлеанс. Оклахома је код куће са 114:98 победила Вашингтон, а Сакраменто је са 111:104 тријумфовао против Милвокија.

Резултати:

Индијана - Кливленд 106:111 (након продужетка)

Бруклин - Детроит 100:105

Атланта - Далас 112:97

Њу Орлеанс - Мемфис 95:110

Оклахома - Вашингтон 114:98

Сан Антонио - Орландо 107:92

Денвер - Торонто 112:93

Јута - Чикаго 105:96 (након продужетка)

Сакраменто - Милвоки 111:104

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара