Звезда победила МЗТ и стала уз раме Цедевити

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Хали Пионир МЗТ из Скопља са 92: 79 (29:18, 19:22, 30:13, 14:26) у последњој утакмици 22. кола Јадранске лиге и тако се изједначили са Цедевитом на табели (хрватски тим бољи у међусобном скору).

Звезда и Цедевита сада имају по 16 победа и деле друго место на табели, четири кола пре краја лигашког дела такмичења. Загребачка екипа има бољи скор у односу на Београђане.

Најефикаснији у екипи Звезде био је Маик Цирбес са 28 поена и 11 скокова, док је Василије Мицић постигао 12 поена, уз десет асистенција.

У екипи МЗТ-а истакао се Урош Луковић са 20 поена и девет скокова , а Марко Луковић је додао 17.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић за меч са МЗТ-ом у екипу није уврстио Американца Квинсија Милера, а мању минутажу имао је Стефан Јовић, док је Таренс Кинси утакмицу преседо на клупи, како би се одморили за предстојећи меч Евролиге са Дарушафаком.

И поред одсуства носилаца игре, домаћин је добро почео утакмицу. Изузетно расположен на самом почетку меча био је Марко Тејић, који је постигао пет од првих седам поена. Звезда је после четири минута игре по први пут на мечу стигла до двоцифрене предности (13:2), па је тренер гостију Александар Јончевски затражио тајм-аут.

МЗТ се након краће паузе консолидовао, али ипак играчи македонске екипе нису у тим тренуцима имали решење за Василија Мицића и Маика Цирбеса, који је прву четвртину завршио са 12 поена и без промашаја из игре.

Гости су на почетку друге четвртине заиграли нешто боље у одбрани, док су у нападу "прорадили" организатор игре Марко Љубичић и Урош Луковић. МЗТ је након три минута игре пришао на пет поена заостатка (31:26), па је Радоњић морао да затражи тајм-аут.

Ипак, у тим тренуцима тајм-аут није донео решење, па су гости пришли на посед заостатка (33:30). Радоњић је након тога на паркет вратио стартног плејмејкера - Мицића, који је покренуо црвено-беле и до полувремена их вратио на плус осам (48:40).

Трећа четвртина припала је у потпуности Црвеној звезди. Игра у одбрани је потигнута на виши ниво, док је у нападу реализован јако добар проток лопте, уз мноштво атрактивних потеза, а игру су у тим тренуцима носили Бранко Лазић, Цирбес и Немања Дангубић.

МЗТ није могао да заустави расположене кошаркаше Црвене звезде, па је тако предност црвено-белих расла како је утакмица одмицала и приближавала се свом крају. Звезда је на почетку последње деонице водила са 78:53. Ипак, гости из Македоније су у финишу меча смањили заостатак на 11 поена (82:71), али то је било све што су успели да ураде до краја сусрета. Меч је, ваља напоменути, завршен "тројком" Цирбеса уз звук сирене.

Утакмица у Хали Пионир пред око 2.000 гледалаца почела је минутом ћутања због недавно преминулог некадашњег кошаркаша црвено-белих Веска Пајовића.

Црвена звезда се овом победом вратила на треће место на табели са скором од 16 тријумфа и шест пораза, док је МЗТ на деоби седмог места са девет победа из 22 утакмице.

Црвено-бели ће у четвртак од 19.30 гостовати у Истанбулу Дарушафаки у утакмици Групе Е Топ 16 фазе Евролиге.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара