Будућност боља од Партизана, први пораз Џикића

Кошаркаши Будућности савладали су на свом терену екипу Партизана са 78:65 у мечу 22. кола Јадранске лиге и тако практично обезбедили прво место на табели пред доигравање. Александар Џикић, после три победе, забележио први пораз на кормилу црно-белих.

Најбоља екипа ове сезоне у региону још једном је показала да се налази у фантастичној форми и без много проблема савладала екипу Партизана.

Црно-бели су већи део сусрета били у резултатском заостатку, а домаћа екипа меч је преломила у последњој четвртини коју је добила резултатом 18:13.

Партизан је добро почео меч, током целе прве четвртине резултат је био у егалу, највише захваљујући добрим играма Мурића и Џоунса.

Ипак, Будућност на полувреме одлази са предношћу од 38:32, па иако се Партизан с времена на време приближавао домаћој екипи, домаћи тим је до краја меча само увећао своју предност.

Најефикаснији у победничком тиму били су Алекс Марић и Џулијус Џенкинс са по 14 постигнутих поена. У екипи Партизана Едо Мурић је постигао 17 (четири тројке), а Кевин Џоунс 13.

Тренер црно-белих Александар Џикић, после три везане победе против Цибоне, Крке и Црвене звезде, забележио је први пораз на клупи Партизана.

Будућност је тако стигла до 20 победе у такмичењу, уз само два пораза, чиме је практично обезбедила прво место пред плеј-оф и предност домаћег терена до краја такмичења.

Партизан је поново у тешкој ситуацији, пошто се са девет победа налази у средини табеле, али са само победом више од места који повлачи испадање из лиге.

Будућност у наредном колу гостује у Скопљу екипи МЗТ-а, док Партизан на свом терену дочекује екипу Задра.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара