Човић: АБА ће имати представника у Евролиги!

Први човек КК Црвена звезда Небојша Човић рекао је да верује да ће најмање један клуб из АБА лиге имати проходност у нови формат Евролиге наредне сезоне.

"Прво мора да се среди релација Фиба–Евролига. Готово сам сигуран да ће АБА лига имати сигурно једно место директно и једно у квалификацијама, уз још два у нижим такмичењима. Може да се деси да буде и више, а 10. децембра је састанак Фибе у Минхену, па ћемо видети. Мислим да ће формат такмичења наредне сезоне бити нов и волео бих да се договоре и не дође до подела", рекао је Човић на конференцији за медије у Баскет ситију, преноси Бета.

Он је додаје да су реалне шансе да црвено-бели други пут заредом играју у топ 16 фази Евролиге.

"Све је отворено, имамо још две утакмице и реалне шансе да поновимо успех. За три године постигли смо велике успехе, а некима је требало много више. У АБА лиги имамо тежак распоред, уз Евролигу, и мислим да су могли бити бољи резултати, али и гори."

Човић је поновио да тренер Дејан Радоњић има пуну подршку.

"Порази од Реал Мадрида и Химкија су јако тешко дочекани, као да је пропао свет када смо изгубили. Оба тима смо касније добили и ко ће да поједе језик и оне бљувотине. Смењивали су нам тренера пет пута, а већ сам причао да док сам у клубу чаршија нам никада неће смењивати човека на клупи", рекао је Човић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво