Читај ми!

Вориорси наставили серију, драма у Чикагу

У наставку НБА лиге одиграно десет утакмица. Најнеизвеснију победу однели су Голден стејт вориорси над Орландом са 98:97. Далас у Чикагу савладао Булсе са 132:129, али тек после два продужетка. Лос Анђелес Лејкерси остварили пету победу у Детроиту са 106:96. Атланта Хоукси су славили против Бостон Селтикса са 109:105, док је дерби Њујорка припао Бруклин Нетсима, који су са 98:93 победили Никсе.

Кошаркаши Голден стејта забележили су 10. узастопну победу у НБА лиги, пошто су на свом терену победили Орландо 98:97, захваљујући тројци Стефена Карија у самом финишу меча.

Вориорси имају 15 победа и два пораза и сада су побољшали најбољи почетак сезоне у историји клуба и дошли на победу од изједначења клупског рекорда по серији победа. Последњи пут су изгубили 11. новембра од шампиона Сан Антонија.

Тим из Калифорније изједначио се овако са Мемфисом пошто оба тима имају највише победа ове сезоне.

Ово је Голден стејту била прва утакмица код куће после серије од пет гостовања на којима су славили. Екипе су одиграле узбудљив меч, а Орландо је четири минута пре краја имао предност 93:84, али су Вориорси брзо изједначили.

На крају се Кари дриблингом ослободио Тобајаса Хериса и погодио тројку 2,2 секунде пре краја.

Кари је завршио меч са 22 поена и пет асистенција, док је Клеј Томпсон допринео победи са 20 поена. Најефикаснији у Орланду био је Виктор Оладипо са 27 поена. Тим са Флориде остао је на седам победа, уз 13 пораза.

Далас је у Чикагу савладао Булсе са 132:129, али тек после драматична два продужетка.

За најкориснијег актера утакмице (МВП) проглашен је играч победничког тима Монта Елис који је противнику убацио 38 поена. Елис је преузео потпуну одговорност у другом продужетку када је, од 11 кошева Даласа, постигао седам.

Даласу је то била четврта узастопна победа, а осма у последњих десет мечева. Ватромету кошева у Јунајтед центру у Чикагу свој допринос из победничког тима дао је Немац Дирк Новицки са 22 поена, при чему је имао десет асистенција и седам скокова, док су на супротној страни ефикаснији од осталих били Чендлер Персонс са 24 и Девин Херис са 20 кошева.

Торонто се опоравио од неочекиваног пораза од Лејкерса у прошлом мечу и у гостима победио Сакраменто 117:109. Репторси су славили без водећег стрелца Демара Дерозана, који је повредио мишић и не зна се још када ће се вратити на паркет.

Торонто је до победе предводио Кајл Лаури са 27 поена, док се у Сакраменту истакао Руди Геј са 20 поена и својим личним рекордом каријере од 10 асистенција.

Кливленд је код куће победио Милвоки са 111:108 и тако забележио четврту узастопну победу након четири везана пораза. Кавалирсе су предводили Кајри Ирвинг са 28 поена, Кевин Лав са 27 и Леброн Џејмс са 26 поена и 10 асистенција.

Тријумфу је много допринео и ветеран Мајк Милер, кога је тренер Дејвид Блат убацио у игру у другом полувремену, а 34-годишње крило одговорило је са две тројке, седам скокова и кључном блокадом у финишу, за 18 минута проведених на паркету, због чега је после меча добио похвале тренера и Џејмса.

Најефикаснији у Кливленду био је Брендон Најт са 27 поена. Кавалирси сада имају девет победа, док је Милвоки остао на 10.

Лејкерси су у гостима победили Детроит са 106:96 и тако дошли до пете победе, друге узастопне.

Ветеран Коби Брајант није поновио сјајну партију из прошлог меча, када је остварио 20. трипл-дабл у каријери, али се ипак појавио на паркету у трећој четвртини, када је постигао 12 узастопних поена и помогао свом тиму у тешким тренуцима. То су му били једини поени на мечу.

"Био сам уморан. У првом полувремену сам промашио неколико лаких шутева. Нисмо баш контролисали ритам утакмице. Ја сам покушавао да се не истрошим, а у другом полувремену сам пустио да ми дође игре. Погодио сам неколико шутева и дао гас", рекао је Брајант после меча.

Бек Лејкерса постиже ове сезоне у просеку 26 поена по утакмици. Он је после ове утакмице пришао Мајклу Џордану на 127 поена заостатка на вечној листи играча који су постигли највише поена у НБА.

Резултати утакмица:

Чикаго–Далас 129:132 два продужетка

Кливленд–Милвоки 111:108

Атланта–Бостон 109:105

Детроит–ЛА Лејкерс 96:106

Њујорк–Бруклин 93:98

Њу Орлеанс–Оклахома 112:104

Денвер–Портланд 103:105

Феникс–Индијана 116:99

Сакраменто–Торонто 109:117

Голден Стејт–Орландо 98:97

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије