Читај ми!

Вујошевић: Хоћу реакцију тима!

Пред меч Еврокупа са израелским Хапоелом, тренер Партизана Душко Вујошевић каже да ће његови играчи морати да реагују како би изборили победу. Саша Павловић вечерас на тренингу, капитен Драган Милосављевић на терену после паузе од девет месеци.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да његов тим победом над Хапоелом из Јерусалима у 8. колу Еврокупа жели да остане у трци за пласман у наредну фазу.

"Очекује нас битна утакмица, а добро је што немамо времена да тугујемо после пораза, односно да се радујемо после победа. Отежавајућа околност је повреда Еда Мурића, која је озбиљнија него што су биле прве процене и предстоји му пауза од минимум четири недеље. Остали играчи мораће да реагују како би изборили победу", рекао је Вујошевић на конференцији за медије.

Вујошевић је додао да би волео да црно-бели прођу у други круг, иако се заједно са Хапоелом налазе на последњем месту Е групе са скором 1-6.

"Волео бих да прођемо, али неће бити трагедија ако не успемо у томе. Ранијих година смо једва чекали да испаднемо из Евролиге, како бисмо имали времена да се посветимо обавезама у домаћем и регионалном такмичењу. Радимо да тим после сваког тренинга буде бољи и да сваког дана све више напредујемо. Тај напредак није линеаран и надам се да ћемо, упркос свим проблемима, бити све бољи", рекао је Вујошевић.

Партизанов тренер је истакао да ће се повратник Саша Павловић вечерас прикључити екипи на тренингу, али да на њега неће моћи да рачуна за дуел против израелског тима.

"Павловић је значајно појачање, не само играчки већ и као знак да смо активни и да верујемо у добре резултате, али и да склапамо тим. Плашим се да то не буде споро, иако је екипа још увек у игри да избори зацртане циљеве. Навијачи су у њему препознали квалитетног човека, оданог Партизану, али Драган Милосављевић и он нису спасиоци. Екипа показује напредак и потребно је да се доласком плејмејкера уигра", навео је Вујошевић.

Он је навео да је повратак на терен капитена Драгана Милосављевића велики стимуланс за тим, али да ће бити потребно време како би се вратио у препознатљиву форму.

"Драган се опоравио, али је потребно време да буде на нивоу пре повреде. Његово присуство у тиму је велико, није капитен само про форме, већ због моралне чистоте и чврстине коју из свлачионице преноси на терен", рекао је стратег црно-белих и позвао навијаче на фер и коректно навијање.

Капитен Драган Милосављевић истакао је да има трему пред меч против Хапоела после паузе од девет месеци.

"Трема постоји пред сваку утакмицу, а поготово после дуге паузе. Биће ми потребно време да се вратим у форму, а не могу да проценим колико. Битно је да се осећам добро и да желим да помогнем тиму. Очекује нас доста тешка утакмица, али морамо да одиграмо добро како бисмо се реванширали за пораз у последњим тренуцима у Јерусалиму", навео је Милосављевић.

Утакмица 8. кола између Партизана и Хапоела игра се сутра од 18 сати у хали Пионир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије