Дебакли Филаделфије и Минесоте

У четири утакмице НБА лиге Сан Антонио и Денвер славили на гостовањима, а на домаћим теренима били су сигурни ЛА Клиперси и Вашингтон. Иако су играли без Тима Данкана и Тонија Паркера Сан Антонио Спарси су савладали Филаделфију са 109:103. ЛА Клиперси су са убедљивих 127:101 над Минесотом остварили пету узастопну победу, Васингтон је са 107:86 разбио Мајами, док је Денвер славио у Јути 103:101.

Сан Антонио Спарси су играли без две највеће звезде, Тима Данкана и Тонија Паркера, али добро их је заменио Каваи Леонард. Он је постигао 26 поена, укључујући и кључну тројку у последњем минуту меча за 13. победу Сан Антонија, али и за наставак негативне серије Филаделфије.

Филаделфија је тако стигла до чак 17. пораза у исто толико утакмица и постала тек четврти тим у историји НБА лиге који је тако отворио сезону. Пре Филаделфије тако лош почетак сезоне имали су Клиперси у сезони 1998/99, Мајами (1988/89) и Нетси (2009/10).

ЛА Клиперси су са убедљивих 127:101 над Минесотом остварили пету узастопну победу која није довоћена у питање од самог старта утакмице. Већ у првом полувремену Клиперси су постигли 65 кошева и толико убедљиво водили да су до краја утакмице Блејк Грифин и Џеј Џеј Редик одмарали после постигнутих по 23 поена. Шабаз Мухамед је предводио Минесоту са 18 поена и 10 скокова, док је први пик са драфта Ендру Вигинс 14 поена постигао у првом полувремену.

У Јути драма у финишу утакмице коју је Денвер добио са 101:103. Домаћа екипа је успела да надокнади 22 коша предности коју је до пред крај имао гостујући Денвер. Јута је имала и последњи напад, али Треј Бурк није успео да погоди тројку за победу у последњим секундама. И статистика показује да је тимска игра овога пута надмашика индивидуални учинак. Играч меча био је Тај Лосон са 15 поена и 12 асистенција. Усти број кошева убацио је и Вилсон Чендлер, а још седам играча Денвера је имало двоцифрен учинак. Гордон Хејвард је предводио Јуту са 25 поена, 22 је додао Буркс, док је Енес Кантер остватио дабл-дабл са 17 поена и 15 скокова.

Вашингтон је убедљиво савладао Мајами са 107:86, водећи током целе утакмице у којој је имао предност и по 25 кошева, стигавши на крају и до 11. победе у сезони. И у овој утакмици тимска игра је надвладала бриљантне индивидуалце. Код Вашингтона најефикаснији су били Џон Вол са 18 поена и 13 асистенција и Марчин Гортат са 15 поена и 10 асистенција. Мајами су предводили Двејн Вејд и Крис Бош са учинком од чак 41 поена, али ни то их није спасло пораза.

Резултати утакмица:
Филаделфија - Сан Антонио 103:109
Вашингтон - Мајами 107:86
Јута - Денвер 101:103
Л.А. Клиперс - Минесота 127:101

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије