Читај ми!

Радоњић: Чека нас важна утакмица

Дејан Радоњић, тренер кошаркаша Црвене звезде, очекује тежак меч против Нептунаса у Евролиги и каже да његов тим у сваки меч улази са истом мотивацијом.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић оценио је да његову екипу чека тежак сусрет са квалитетним противником у Евролиги, и да је свестан важности сутрашње утакмице са Нептунасом у Евролиги.

"Приликом извлачења група, говорило се да смо имали велику срећу да смо добили тим који неће моћи да парира по квалитету и да неће моћи никога да добије. Испоставило се да то није тако, а сада је Нептунас у ситуацији да се равноправно бори за пласман у Топ 16. Знамо да нас чека тежак меч против озбиљног противника", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

Звезда и Нептунас имају по три победе, колико има и Галатасарај, а црвено-бели би евентуалним тријумфом пришли близу пласмана у Топ 16. 

"Мени је у потпуности јасно да желимо да савладамо Нептунас. У овај и у све остале мечеве улазимо са истом мотивацијом. Ово није одлучујући меч, јер смо показали да можемо да играмо са свим тимовима, а има још утакмица до краја. И нама је јасно да нас победа ставља у бољу позицију, али смо свесни и да има много да се игра", рекао је Радоњић.

Радоњић је рекао да је Стефан Јовић почео да тренира и да ће за око седам дана бити поново у тиму, што значи да ће вероватно пропустити недељни меч против Партизана у Јадранској лиги.

Капитен Лука Митровић је објаснио да је тим оптерећен путовањима, али и да је максимално мотивисан за сутрашњи меч.

"Налазимо се у пакленом ритму што се тиче утакмица и путовања. Сутра нас чека тежак меч, један од најбитнијих у досадашњем току сезоне Нептунас је на почетку важио за аутсајдера, али су показали да су озбиљна екипа. Сутрашња победа им може значити Топ 16 и биће максимално мотивисани и спремни за праву мушку борбу. Ми треба да одговоримо на прави начин, онако како смо то радили у већем делу сезоне", рекао је Митровић.

Звезда је апеловала на навијаче да навијају спортски и да не убацују предмете у терен, а посебно да не скандирају увредљиве пароле.

Утакмица у Арени игра се у четвртак, од 19.00.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије