Читај ми!

Победа правог спортског духа

У кошаркашком дуелу Црвена звезде и Олимпијакоса резултатски су славили гости са 57:62, али је захваљујући сјајној публици дефинитивни победник био – спортски дух. Званично је на трибинама било 18.732 гледалаца, а сјајну атмосферу је тешко описати, па је илуструјемо фотографијама нашег репортера Марка Љубомировића.

Одлична игра на кошаркашкој утакмици Црвене звезде и Олимпијакоса имала је и своју круну у сјајној спортској атмосфери коју су на трибинама начинили навијачи оба клуба.

Аплаузом и песмом побратимљених навијачких група дочекани су и домаћи и "гостујући" играчи, па се због такве атмосфере тешко могло рећи за Атињане да су били гости.

Певало се на српском, певало се на грчком језику. Певале су "Делије", певало је и неколико стотина Грка на трибинама - и када су једни водили 16 разлике и када су други пришли на "минус два" у завршници.

Управо због обаквог, правог спортског понашања, навијачи су привукли скоро исту пажњу као и кошаркаши и треба им одати признање за демонстрирање правог спортског духа. Кошаркаши Олимпијакоса су испраћени дугим аплаузом из Комбанк арене, а надамо се да ће сличном атмосфером кошаркаши Црвене звезде бити дочекани у Атини.

Манцарис: Незаборавна ноћ, хвала навијачима Звезде

Кошаркаш Олимпијакоса Евангелис Манцарис рекао је да ће му меч у Београду против Црвене звезде заувек остати у сећању због атмосфере коју су приредили домаћи навијачи.

"Феноменално је било играти у Београдској арени и то никада нећу заборавити. Осећали смо се као да играмо на свом терену и хвала навијачима Звезде на сјајном гостопримству. На старту меча нисам могао да се фокусирам на игру јер сам често гледао на трибине. Верујем да ћемо то узвратити на исти начин у Атини", рекао је Манцарис за грчки Спорт24.

Манцарис је рекао да је кључ победе његовог тима била одлична одбрана, али и да је искуство грчког тима пресудило.

"Почели смо доста добро, играли одличну одбрану против јаког тима и чије је главно оружије украдене лопте. У последњој деоници испустили смо предност и Звезда је могла да направи подвиг. Ипак, били смо смирени и остварили битну победу. Била је то незаборавна ноћ", рекао је грчки репрезентативац.

Олимпијакос у 5. колу Евролиге дочекује турски Галатасарај наредног четвртка.