Читај ми!

Ентони прешао 20.000 поена, Недовић ни на клупи

Ноћ између недеље и понедељка у америчкој професионалној кошаркашкој лиги протекла је у знаку рекорда Кармела Ентонија на мечу у којем је Њујорк победио Шарлот, и нове, треће узастопне победе Мајамија. Кошаркаши Голден стејта су као гости победили Портланд са 95:90, а Лос Анђелес Клиперси су изгубили од Сакремента – 98:92.

Њујорк је у Медисон сквер гардену савладао Шарлот са 96:93, а Ентони је меч завршио са 28 поена. Звезда Никса постао је 40. играч у историји НБА лиге који је постигао више од 20.000 поена.

Ентони је утакмицу завршио са 28 поена, а минут и дведес три секунде пре краја постигао је кош којим су Никси обезбедили победу. Амаре Стодемајер је додао "дабл дабл" учинак од 17 поена и 10 скокова, а Имар Шамперт 15 поена.

"Никада нисам мислио да ћу достићи тај рекорд. Мислим да ме чека много тога", рекао је Ентони.

У екипи Шарлота, која је изгубила другу утакмицу заредом, Ал Џеферсон био је најефикаснији са 21 поеном, Гери Нил је убацио 17, Кемба Вокер 16 поена, а Ленс Стивенсон је додао 14 поена, девет скокова и осам асистенција.

Сакраменто је као гост победио Лос Анђелес Клиперсе са 98:92 и прекинуо низ од четири пораза у међусобним дуелима. Кингсе је до победе предводио Демаркус Казинс са 34 поена, 17 скокова и пет асистенција.

Добру партију је приказао и Руди Геј са 25 поена, седам скокова и шест асистенција, док је Дарен Колисон додао 14 поена.

У екипи из Лос Анђелеса, која је претрпела први пораз у сезони, Блејк Грифин и Спенсер Хејс постигли су по 17 поена, Крис Пол додао је 16 поена и 11 асистенција, Џеј Џер Редик 12 поена, а Џордан Фармар 10 поена.

Мајами је на свом терену победио Торонто са 107:102 и нанео му 16. узастопни пораз у међусобним дуелима. У екипи Мајамија Крис Бош је био најефикаснији са 21 поеном, уз 11 скокова, а Двејн Вејд је убацио 19 поена, уз 11 скокова и седам асистенција.

Луол Денг је постигао 18 поена, а Шон Вилијамс 16 за Мајами, који је са три победе у три утакмице једина непоражена екипа у Источној конференцији.

Најефикаснији у пораженом тиму био је Демар Дерозан са 30 поена, Кајл Лоури убацио је 22 поена, а Јонас Валанчијунас 14 поена. Торонто није победио Мајами још од 27. јануара 2010. године.

Голден стејт је као гост победио Портланд са 95:90 и остварио трећу узастопну победу. Вориорсе је до победе предводио Клеј Томпсон са 29 поена. Он је 8,7 секунди пре краја постигао кош којим је Голден стејт обезебедио победу.

Стивен Кари је додао 21 поен и шест асистенција, а Леандро Барбоса 13 поена.

Ламаркус Олдриџ је са 26 поена и 13 скокова био најбољи у екипи Портланда. Весли Метјуз је додао 18 поена, а Робин Лопез 12 поена и 10 скокова.

Резултати:

Лос Анђелес Клиперси – Сакраменто 92:98

Мајами – Торонто 107:102

Њујорк - Шарлот 96:93

Портланд - Голден стејт 90:95

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије