Читај ми!

Звезда "меље" и у Евролиги!

Црвена звезда – Галатасарај 76:68 (крај). Фантастична представа црвено-белих у препуној Арени донела Звезди прву победу у овогодишњој Евролиги. Марјановић незаустављив, Вилијамс показао да је највеће појачање вицешампиона Србије.

Кошаркаши Црвене звезде победом су стартовали у Евролиги савладавши у Београду екипу Галатасараја са 76:68 (17:20, 29:10, 17:18, 13:20), у утакмици 1. кола Д групе.

Ношени подршком многобројних навијача у Комбанк арени црвено-бели су освојили драгоцене бодове, а предводили су их Марјановић са 22, Вилијамс са 15 и Блажич са 12 поена, док су код гостију из Истанбула најефикаснији били Ерцег са 17 и Арадори са 11.

После уједначене прве четвртине, Звезда други период добија резултатом 29:10 и стиче пресудну предност, коју су изабраници Дејана Радоњића задржали до самог краја.

Гости су у два наврата успевали да спусте предност Звезде испод десет поена, али то је на овом мечу био њихов максимум.

Нешто индолентнија игра црвено-белих у финишу меча омогућила је Галати да извуче пораз са мањом разликом него што је то показала игра два тима на терену.

Црвена звезда у наредној утакмици гостује 23. октобра литванском Нептунасу.

Овако је протекао меч у Комбанк арени:

22.25 - Крај, Црвена звезда - Галатасарај 76:68.

Прва победа за Звезду у Евролиги ове сезоне. Гости су успели у финишу меча да ублаже пораз, али не и да га избегну.

Најефикаснији у победничком тиму био је Бобан Марјановић са 22 поена и десет скокова, одлични Маркусд Вилијамс додао је 15 уз пет асистенција.

22.13 - Средином последње деонице, Црвена звезда - Галатасарај 74:58.

Звезда незадрживо граби ка првој победи у овогодишњем издању Евролиге. Пет минута остало је до краја меча, а црвено-бели имају, чини се, недостижну предност од 16 поена.

22.02 - Пред улазак у последњу четвртину, Црвена звезда - Галатасарај 63:48.

Слабо издање црвено-белих у већем делу треће деонице. Гости у једном тренутку успевају да спусте предност Звезде на минус девет, али захваљујући поенима Вилијамса и закуцавању Дангубића, црвено-бели тројком Вилијамса у последњој секунди четвртине иду на плус 15.

21.49 - На половини треће деонице, Црвена звезда - Галатасарај 50:34.

Мало поена видели смо у другом полувремену, али то не брине црвено-беле, пошто и даље успевају да сачувају високу предност из првог полувремена.

21.40 - Почиње друго полувреме утакмице.

21.25 - Полувреме у Арени: Црвена звезда - Галатасарај 46:30.

Одлична игра црвено-белих у другој четвртини. Чврста одбрана донела је велики број контранапада и лаких поена, док гостима из Турске не иде шут за три поена.

Бобан Марјановић одиграо је фантастично полувреме, постигавши 14 поена (без промашаја у шуту за два) и ухвативши пет лопти под кошевима. Блажич је стао на десет поена, Зирбес има шест.

Арадори са осам и Ерцег са седам постигнутих поена најефикаснији су у гостујућем тиму.

21.17 - Поново период одличне игре црвено-белих, који на средини друге четвртине имају осам поена предности - 34:26.

21.05 - После прве четвртине, Црвена звезда - Галатасарај 17:20.

Црвено-бели су у једном тренутку имали и седам поена предности (15:8), али онда је уследила велика серија турског тима од 12:0, па гости са предношћу одлазе на прву паузу.

20.55 - На средини прве четвртине, Црвена звезда води са 13:6.

Гости су добро почели утакмицу, погодили прва два шута за три поена, али црвено-бели праве серију од 5:0 и преузимају контролу над утакмицом.

20.48 - Почео меч у Арени, први напад за госте из Турске.

20.40 - Неколико минута остало је до почетка прве утакмице Црвене звезде у Евролиги ове сезоне. Београдска арена је пуна, црвено-бели ће имати велику подршку највернијих навијача.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара