Убедљив пораз Партизана у Виљнусу

У првом колу Е групе Еврокупа Партизан поражен у Виљнусу од Лијетувос Ритаса 92:65 (30:21, 17:8, 23:25, 22:11). Шампион Србије одиграо је веома слабу утакмицу и доживео је убедљив пораз на старту другог по квалитету европског клупског такмичења.

Најефикаснији у редовима Партизана били су Ђорђе Гагић и Никола Милутинов који су постигли по 12 поена, док је Едо Мурић постигао девет. У победничкој екипи најбољи су били Лесли Тревис и Миндаугас Лукаускис са по 18 поена.

Кошаркаши Партизана су само у првих неколико минута успевали да прате домаћу екипу, а онда је Лијетувос, пре свега, шутевима за три поена почео да прави разлику која је два минута пре краја прве деонице износила десет поена.

У другој четвртини, Партизан је постигао само осам поена, а Лијетувос је постепено повећавао разлику, која је на уласку у последњи минут износила и 20 поена разлике.

Већ после три минута игре у трећој четвртини Ритас је имао предност од 26 поена, али су онда црно-бели заиграли боље. Половином те деонице своје прве поене на мечу постигао је Едо Мурић, а пратили су га Михајло Андрић и Гагић па је Партизан спустио разлику на 13 поена.

Међутим, до краја те четвртине Лијетувос је поново шутевима за три поена очувао двоцифрену предност.

Литванска екипа је у последњој четвртини вратила предност коју је имала у првом полувремену, тако да је без већих проблема привела меч крају.

У другом колу Еврокупа Партизан наредне недеље дочекује Банвит, док Лијетувос гостује Асесофту.

У Групи Е данас су одиграна још два меча. Асесофт Плоешти је на гостовању победио Волгоград са 81:75, док је Банвит на свом терену био бољи од Хапоела из Јерусалима са 80:76.

Вујошевић: Превише изгубљених лопти

Тренер Партизана Душко Вујошевић сматра да је један од разлога убедљивог пораза  велики број изгубљених лопти.

"Лоше прво полувреме и током целе утакмице пуно изгубљених лопти, 25 од којих је добар део био из прве линије дајући могућност нашем противнику да игра контранапад. Нисмо довољно добро бранили пик, из ког су они креирали шут за три поена и убацили 12 тројки", рекао је Вујошевић.

"Предност у висини коју смо ми исказали скоком, не може да буде надокнада за толики број изгубљених лопти. Потпуно заслужена победа Лијетувос ритаса", рекао је Вујошевић.

Тренер Партизана је још једном позвао најверније навијаче црно-белих да и у овим моментима буду уз његов тим.

"Ово показује, а већ сам о томе давно причао, да ово такмичење није лоше, да се да поставити питање колико смо ми квалитетни за то такмичење, а не колико је такмичење квалитетно... Када говорим о тешким моментима, мислио сам и после оваквих пораза, не када се праве успеси па је нормално да има и оваквих и онаквих реакција. Они који заиста воле и они који препознају ствари, знају да морају и у оваквим ситуацијима да буду уз тим", рекао је Вујошевић.

Овако је протекао меч у Виљнусу: 

20.18 - Крај меча. Убедљив пораз црно-белих 92:65 у њиховом првом мечу у Еврокупу. Домаће играче предводили су Лесли Тревис и Лукаускас са 18 поена док су код Партизана Гагић и Милутинов упсисали по 12.  Кошаркаши Партизана такође су имали су чак 25 изгубљених лопти. 

19.48 - Завршена је трећа четвртина коју је Партизан решио у своју корист 25:23. Разиграо се Едо Мурић постигавши 9 поена али су домаћи тројкама успели да задрже предност - 70:54.

19.30 - Почела је и трећа четвртина, Милутинов постиже прве поене за Партизан у овој деоници за 47:31. 

19.14 - Крај друге деонице, Лијетувос води против Партизана 47:29. Домаћи су и ову деоницу добили са 17:8. Лијетувос предводе Тревис и Орелик са 9, док је Мајк Мозер постигао 8 поена. Код Партизана најефикаснији је Миленко Тепић са 7 постигнутих поена, Гагић је убацио 6, уз чак четири изгубљене лопте. 

18.50 - Вођство Лијетувос Ритаса 30:21 након првих десет минута игре. Домаћи су до солидне прености стигли пре свега сјајним шутем за три поена али и чињеницом да црно-бели имају чак осам изгубљених лопти.  

18.33 - Почео меч у Виљнусу. Петорка Партизана: Тепић, Мурић, Маринковић, Гагић и Милутиновић. Домаћи у саставу Тревис, Јускевичиус, Гецевичиус, Орелик и Кавалиускас.

Први меч на европској сцени ове године кошаркаши Партизана одиграће у Виљнусу против домаћег Лијетувос Ритаса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара