Читај ми!

Вујошевић: Повратак у Евролигу није императив!

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да ће екипа, упркос проблемима са повредама и тешкој финансијској ситуацији, настојати да остварује резултате достојне реномеу клуба, али и да нема императив повратка у Евролигу.

Вујошевић је подсетио да екипу на крају прошле сезоне напустили Саша Павловић, Богдан Богдановић, Жофри Ловерњ, Давис Бертанс и Лео Вестерман, као и да клуб није желео да настави сарадњу са Дејаном Муслијем, због чега порази на старту сезоне нису изненађење.

"Са Павловићем није постојао план о сарадњи, рачунало се да ће Бертанс отићи у НБА, док су остали одласци узроковани материјалном ситуацијом. Ниједан колектив не може да преболи толике губитке, а да му животне функције не буду угрожене. Трудићемо се да радимо и играмо све боље, упркос проблемима са којима се суочавамо. У оваквом стању немамо обавезу да изборимо пласман у Евролигу наредне сезоне", рекао је Вујошевић на конференцији за медије у хали Пионир, уочи старта у Еврокупу против Лијетувос Ритаса.

Он је додао да му није јасно због чега су медији изненађени нешто лошијим резултатима, као и да таква ситуација није била ранијих година када су црно-бели бележили успехе.

"Није храброст бити непријатељ овог Партизана јер то изазива симпатије код већег дела људи у власти. За очекивати је да на следећа два гостовања доживимо поразе. У медијима се пласира информација да се Партизан налази у нормалној ситуацији и да су ови порази на почетку изненађење. Нико се није чудио када је Партизан 13 пута заредом био првак Србије, освајао Јадранску лигу и био учесник Ф4 Евролиге. Повратком Драгана Милосављевића достићи ћемо максимум, а видећемо за колико ће то ове сезоне бити довољно", навео је Вујошевић.

Вујошевић је истакао да амбиције клуба морају да буду сразмерне могућностима тима и да не треба имати превелика очекивања.

"Не одустајемо од борбе, али не можемо да имамо болесне амбиције, оне морају да буду сразмерне могућностима. До сада нема вести да ли ће се продужити сарадња са Телекомом, док све што добијемо до Гаспрома иде на регулисање пореза. Уколико се не продужи уговор са Телекомом може да се деси да никога више не доведемо", додао је Вујошевић.

Помоћни тренер Партизана Велимир Гашић анализирао је противника на старту Еврокупа Лијетувос Ритас, а посебно је издвојио трио Американаца - Леслија, Барона и Мозера.

"Ритас је реновирао тим, довео је осам нових играча. Типичан су представник литванске школе кошарке која форсира шутеве за три поена, контру и игру у транзицији. Посебну пажњу мораћемо да посветимо контроли утакмице и скок игри", рекао је Гашић.

Капитен тима Миленко Тепић истакао је да ће гостовање у Виљнусу бити тешко, али да се нада доброј партији свог тима.

"Први део прошле сезоне сам играо тамо, стабилан су и организован клуб. Ове године не играју регионалну лигу и сконцентрисани су на два такмичења. Неће бити лако, али даћемо све од себе да одиграмо добро и остваримо повољан резултат", навео је Тепић.

Утакмица између Партизана и Лијетувос Ритаса у првом колу Е групе Еврокупа игра се у среду од 18.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара