Читај ми!

Мајк Цирбес, Звездин Немац који воли пребранац

Нови центар Црвене звезде, Немац Мајк Цирбес, током Евролигиног "Media day-a" одговарао је на питања новинара сајта РТС-а и том приликом открио да воли српски пасуљ пребранац и да нема довољно времена да брже учи српски језик са професором. Звездин Немац очекује напорну али успешну сезону у тиму са Малог Калемегдана.

Центар који ће уместо Рашка Катића заједно са Бобаном Маријановићем ове сезоне чинити центарски тандем црвено-белих и бити задужен за доминацију у рекету, задовољан је новим клубом, али и животом који Београд као велики град пружа.

Ипак, пошто га је кошарка и довела у главни град Србије, разговор са немачким горостасом почињемо кошаркашким питањем.

Какви су први утисци после месец дана проведених са екипом?

"Заиста сам задовољан. Дошао сам у одлично организован клуб, са сјајном младом екипом и одличним тренером. Мислим да је ово права средина за мене и убеђен сам да ђу овде постати бољи и да ћемо имати успешну годину", рекао је Цирбес.

Чини се да је твоја игра веома компатибилна са игром новог плејмејкера Маркуса Вилијамса, који је врло добар у "пик енд рол" игри, као и ти. 

"Драго ми је ако тако мислите. Маркус је феноменалан играч, који се труди да учини тим бољим. Надам се да ћемо имати добру сарадњу ове сезоне и да ћемо допринети остваривању циљева клуба", каже Цирбес.

Која ти позиција више одговара – 4 или 5?

"Највише ми одговара она позиција коју тренер тражи од мене да играм", кроз осмех одговара духовити Немац и додаје:

"Играо сам раније на позицији број 4, пре четири године, али у последње време сам на 'петици' и мислим да ту могу да пружим много тога, ту се осећам најпријатније. Волим да играм физичку кошарку, са контактом."

Имаш искуства играња у Београду, где си против Партизана пружио сјајну партију. Можеш ли обећати да ћеш поновити такве партије, посебно против највећег ривала?

"Волео бих да могу то да обећам, али... Знам да ће звучати као флоскула, али једино што обећавам је да ћу увек дати све од себе на паркету и да ћу бити максимално фокусиран. Ето тако дипломатски да одговорим", кроз смех каже високи Немац.

Цирбес, који има много тетоважа, објаснио је најдоминантнију – ону на левом рамену.

"На слици је девојка са ружом. То представља моју мајку, али и сећање на моју баку..."

Како ти иде учење српског језика?

"Мислио сам да ћу имати много више времена за учење и рад са професором српског. Много радимо и тренирамо, али учим и на тренингу и стално понављам речи. За сада ми је једини учитељ моја девојка (рођена Београђанка, прим аут.)", каже немачки центар.

Шта очекујеш од живота у Београду. Долазио си повремено, сада ћеш овде бити у континуитету...

"Немам много времена, али оно што сам видео и искусио заиста ми се допада. Свиђа ми се град, свиђа ми се енергија људи, свиђа ми се ваша кухиња. Волим да се дружим са људима и да пијем кафу, а за то има добрих места у Београду."

Које српско јело ти се највише свиђа?

"Одушевљен сам вашим пасуљем, пребранцем. Наравно, ћевапчићи и пљескавица се подразумевају", открива Цирбес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара