Читај ми!

Дан за медије Евролиге, представљена Звезда!

Ближи се старт Евролиге, данас је та организација одржала дан за медије на коме је представљена и наша Црвена звезда. Званичници Евролиге допутовали су у Београд да би се срели са црвено-белима и ближе упознали екипу. Ево шта је њихов фотограф забележио на дружењу са кошаркашима. На конференцији за новинаре тренер Радоњић изразио је наду да тим може до трофеја на Јадрану и Топ 16 фазе Евролиге. Кошаркаши Звезде: Топ 16 тежак, али не и недостижан циљ.

ренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да верује да ће његов млади тим бити спреман да ове сезоне освоји трофеј Јадранске лиге и избори Топ 16 фазу Евролиге.

"Морамо да наставимо да радимо како би достили задовољавајућу форму. Уверен сам да ће ове сезоне тим бити спреман да освоји трофеј Јадранске лиге. Група у Евролиги је изузетно тешка, надам се да ће овај тим са свим предностима и манама које има, уз амбијент и подршку навијача која нас је красила прошле сезоне, направити подвиг и пласирати се у Топ 16 фазу. Ако не верујеш у чуда, она се неће ни десити", рекао је Радоњић. Он је навео да ће црвено-бели у садашњем саставу почети сезону, без ангажовања појачања.

"Овај тим је млађи и јефтинији, али сигуран сам да ће уз напоран рад бити спреман када почне плеј-оф. Биће осцилација због младости екипе. Тим је другачијих карактеристика и другачије ће се понашати у односу на екипу од прошле сезоне", казао је Радоњић. 

Црногорски стручњак истакао је да је током припрема екипа имала доста проблема због обавеза играча у репрезентацијима, али и повреда.

"Радили смо колико су нам дозвољавале околности и одиграли мали број припремних мечева, иако је идеја била да у овом периоду одиграмо против што квалитетнијих екипа. Мечеви на турниру у Турској били су изнад очекивања, с обзиром на све што се дешавало током припрема. Морамо да наставимо са добрим радом", закључио је Радоњић.

Додао је и да ће овом тиму бити потребно време за уигравање и да очекује да ће на старту Евролиге против турског Галатасараја показати максимум у том тренутку. Радоњић је навео и да су Каплановић, Гудурић и Чворовић добро радили на припремама, а да ће клуб до почетка сезоне одлучити шта је најбоље за њих. 

Капитен Звезде Лука Митровић оценио је да екипа, упркос младости, може да издржи терет великих очекивања.

"Припреме су протекле уз мање проблеме, нисмо били комплетни. Играчи су се константно прикључивали екипи. Старт сезоне не дочекујемо у топ форми, али на нама је да радом убрзамо процес уигравања. Сезона је пуна изазова са великим очекивањима. Верујем да ће овај млади тим изнети притисак који носи црвено-бели дрес".

Последњи се припремама Звезде прикључио репрезентативац Стефан Јовић.

"Атмосфера у клубу је на високом нивоу. Радује ме што ћу играти пред пуном Ареном. Драго ми је што ћу бити у друштву саиграча из репрезентације. Очекивања у Звезди су увек велика и надам се да ћемо их остварити", поручио је Јовић.

Кошаркаши Звезде ове сезоне играју Д групи са Олимпијакосом, Валенсијом, Лаборалом, Галатасарајем и Нептунасом.  

Кошаркаши Звезде: Топ 16 тежак, али не и недостижан циљ

Кошаркаши Црвене звезде Бобан Марјановић, Маик Цирбес и Бранко Лазић сложили су се да би пласман у Топ 16 фазу Евролиге био раван подвигу и истакли да због тог такмичења не смеју да запоставе Јадранску лигу.

"Почињемо Јадранску лигу, размишљамо само о мечу са Левским, а Евролига је засад у другом плану. ЗЗелимо да спремни уђемо у сезону, озбиљно смо радили и јаке турнира у Француској и Турској. Не могу да прогнозирам да ли ћемо успети да се пласирамо у Топ 16 фазу, све екипе су јаке. Иако су неки тврдили да је ова група лакша од прошлогодишње, многи су се појачали и неће бити лако. Оставићемо срце на терену како би отишли у Топ 16 фазу", рекао је Марјановић новинарима у Београдској арени.

Његов колега из "рекета" Мајк Цирбес рекао је да се добро адаптирао на Црвену звезду и да има велика очекивања од ове сезоне.

"Све ми се допада, саиграчи су сјајни. Тренер Радоњић зна кошарку, посебно воли рад са младим играчима, а ми смо такви. Сваки тим у Евролиги је јак. Неће нам бити лако, идемо од утакмице до утакмице. Не смемо да запоставимо Јадранску лигу. Волео бих да кажем да ћемо проћи у Топ 16 фазу. Имамо одличне ривале, али даћемо све од себе", поручио је Цирбес.
Бек црвено-белих Бранко Лазић навео је да би први меч у групи са Галатасарајем могао да буде веома важан.

"Олимпијакос је две године заредом био шампион Евролиге, Валенсија узела Еврокуп прошле сезоне, Галатасарај се добро појачао, а не смемо да заборавимо Нептунас и Лаборал. Трудићемо се да осигурамо пролаз даље. Ако победимо први меч против Галатасараја, добићемо на самопоуздању. Биће осцилација у већим мечевима због искуства, а то ћемо да компензујемо кроз младост", закључио је Лазић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара