Човић: Прелазни рок није готов, желимо пуне дворане

На конфернцији за медији у просторијама клуба на Малом Калемегдану, председник Коошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да се тежи прављењу младог тима, са жељом да већ од сезоне 2015/2016 у тиму буде бар 12 кошаркаша из омладинске школе. Том приликом представљен је концепт нових сезонских карата.

Pредседник Црвене звезде Небојша Човић рекао је да је приоритет клуба у наредном периоду ослањање на играче из омладинске школе.

"Нисмо још завршили прелазни рок, са стручним штабом анализирамо ситуацију на тржишту, тежимо прављењу младог тима, већ смо сада то започели и од наредне сезоне имаћемо играче из наше школе. Познато је да Звезда има много репрезентативаца у млађим селекцијама и желим да већ од сезоне 2015/2016 екипа од 15 играча броји бар 12 који ће бити из омладинске школе", рекао је Човић на конференцији за медије на Малом Калемгдану.

Човић је позвао навијаче да купе што већи број сезонских улазница како би помогли клубу и додао да су црвено-бели прошле сезоне зарадили од продаје карата бруто милион евра.

"За ову сезону, руководили смо се одређеним стандардима Евролиге, а један од њих је да годишњи буџет клуба у себи треба да садржи до 40 посто сопственог прихода. У највећем проценту у то улази продаја улазница, а још су ту продаја ТВ права и навијачких реквизита", објаснио је председник црвено-белих.

"Анализирали смо и економске могућности купаца, то јест навијача. Стање је тешко и специфично. Због тога навијачи црвено-белих ове године могу да набаве сезонску карту већ од 7.900 динара. То је улазница која ће важити за све мечеве које Звезда буде играла као домаћин за трибине у хали Пионир и ниво 400 у Комбанк арени", рекао је Човић и додао:

"Желимо што више гледалаца на нашим утакмицама. Због свега тога смо се потрудили да коригујемо цене и омогућимо одређене погодности и бенефите. Такође, жеља нам је и да навијачи схвате да куповином карата обезбеђују помоћ и подршку клубу и учествују у формирању буџета, од кога зависи састав екипе на терену".  

Он је истакао да се нада да ће његов тим направити корак више како би се пласирао у Топ 16 фазу Евролиге, а ривали у групној фази биће му Олимпијакос, Валенсија, Лаборал, Галатасарај и Нептунас.

Човић је апеловао на државу да помогне Радничком из Крагујевца око финансијских проблема, због којих му је учешће у Јадранској лиги под знаком питања.

"Жао ми је што се то догађа Радничком, али ми ту ништа не можемо да помогнемо. Инсистираћемо да, уколико се деси да Раднички одустане, то место заузме српски тим. Јадранска лига треба да се финансира од спонзора, а не од вајлд карда. Волео бих да се Радничком помогне и да изађе из ове ситуације. Велико је оптерећење платити вајлд кард 150.000 евра", закључио је Човић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се