Док Риверс остаје у Клиперсима

Тренер Лос Анђелес Клиперса Док Риверс продужиће уговор с тим НБА лигашем на још пет година, саопштено је из управе клуба. Риверс се договорио с новим власником Клиперса Стивом Балмером о условима петогодишњег уговора, којим ће остати у клубу до краја сезоне 2018/2019.

Лос Анђелес Клиперси су издали и саопштење у коме нови власник клуба не крије задовољство због постигнутог договора.

"Ово је важан дан за нашу организацију. Узбуђен сам што ћу дуго година сарађивати с Доком док будемо градили културу шампиона која ће донети успех на терену и ван њега", навео је Балмер у саопштењу.

Бивши извршни директор Мајкрософта је прошлог месеца платио две милијарде долара за куповину Лос Анђелес Клиперса. Он је истакао да му је један од приоритета био да убеди Риверса да остане у клубу.

Риверс је у јуну прошле године преузео Клиперсе и предводио их је до клупског рекорда од 57 победа и 25 пораза и друге узастопне титуле у дивизији Пацифик. Он је запретио да се ове сезоне неће вратити ако бивши власник Клиперса Доналд Стерлинг остане повезан с клубом.

Стерлинг је крајем априла доживотно суспендован из НБА лиге и кажњен са 2,5 милиона долара због расистичких изјава. Он је у телефонском разговору рекао својој девојци да "не помишља да доводи црнце на утакмице", а посебно је истакао легендарног кошаркаша Лос Анђелес Лејкерса Меџика Џонсона.

Поједини спонзори су због Стерлинга прекинули сарадњу с клубом.

"Стив је показао јасну и одлучну жељу да од Клиперса направи елитну, првокласну и шампионску организацију. Знамо да за то морамо да радимо, али мотивише ме изазов и захвалан сам на прилици. Идемо ка нашем циљу - освајању титуле у НБА лиги", рекао је Риверс.

Риверс улази у 16. сезону као тренер једне од НБА екипа и један је од три тренера који је забележио више од 600 победа. Поред њега, то је пошло за руком Грегу Поповичу и Флипу Сондерсу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се