Читај ми!

Звезда на Златибору, први тренинг Вилијамса

Koшаркаши Црвене звезде продвођени тренером Дејаном Радоњићем угостили су припаднике седме силе у својој бази на Златибору. Стратег црвено-белих задовољан радом и односом играча које има на располагању. Вилијамс на свом првом тренингу са екипом.

У добром расположењу кошаркаши и стручни штаб Црвене звезде дочекали су новинаре у свом тренинг центру на Златибору.

На крају јутарњег тренинга, играчи и стручни штаб тима са Малог Калемегдана одговарали су на питања бројних новинара.

"Задовољан сам радом током припрема иако имамо проблема у смислу изостанка великог броја играча. Радимо врло добро и квалитетно. Имамо овде веома добре услове, како у сали тако и вани. Фокус је био на подизању физичке спреме, али нисмо запоставили ни кошаркашки део. На Златибору ћемо бити до петка, када се враћамо у Београд. Потом нас очекују пријатељске утакмице и припремни турнири", рекао је тренер Радоњић на почетку обраћања.

Упитан каква је ситуација са новим играчима, Радоњић је рекао:

"Добро је, иако су они недавно дошли. Маркус је одрадио први тренинг, Дангубић је у неком посебном програму након повреде. Очекујемо и играче из репрезентације, који нам пуно недостају. Радује њихов однос и рад у националним селекцијама и надамо се да ће на достојан начин репрезентовати клуб".

На питање новинара да ли су Драговић и Мајсторовић близу потписивања уговора, тренер црвено-белих је рекао:

"Они су ту са нама, раде, тренирају. Помажу и они нама, али и ми њима. Видећемо шта ће на крају свега бити, с обзиром на то да нема много домаћих играча са карактеристикама које су нама потребне. Ми тражимо играча који би покривао позиције четири и пет, али имамо још времена за одлуку...", рекао је Радоњић.

Кад је реч о припремним мечевима, Радоњић је рекао да је уговорен један меч на Златибору.

"Имамо заказан меч са румунским Асесофтом 28. августа, који је такође на Златибору. То је добра екипа, са осам странаца и можда је прејака провера за нас у овом тренутку, али резултат нам у овој фази није примаран", закључио је Радоњић.

Вилијамс неиспаван, обећава само напоран рад

Највеће појачање Црвене звезде, амерички плејмејкер Маркус Вилијамс, задовољан је пријемом и условима у новом клубу.

"Осећам се добро. Имао сам први тренинг јутрос, лагано, са шутирањем и истезањем. Још је рано говорити о циљевима. Мислим да ћемо имати добар тим. Обећавам једино напоран рад", рекао је Вилијамс.

На питање како проводи слободно време, Вилијамс је рекао:

"Слободно време? Спавам! Једва чекам да се коначно наспавам и одморим. Касније ће можда и видео-игре доћи у обзир...", рекао је уз осмех нови Звездин организатор игре.