Читај ми!

"Орлићи" победили Шпанију

Млада репрезентација Србије савладала Шпанију са 70:61 на Европском првенству у Грчкој. Наредну утакмицу "орлићи" играју у петак против селекције Шведске, а у последњем колу у недељу се састају са Немачком.

Млада кошаркашка репрезентација Србије савладала је селекцију Шпаније са 70:61 (22:12, 18:16, 16:15, 14:18), у трећем колу Б групе првенства Европе на Криту, у Грчкој.

Изабраници селектора Дејана Мијатовића забележили су другу победу на шампионату, након што су у уторак славили против вршњака из Словеније (73:61), па су водећи у групи с максималним учинком.

До изузетно важне победе српски тим предводили су Јанковић и Андрић са по 16 и Јарамаз са девет поена, док је код Шпанаца најефикаснији био Брицуела са 21.

"Имали смо велики мотив на овом сусрету, јер ова наша генерација је на свим великим такмичењима долазила до медаље, али је изостајала победа против селекције Шпаније. Зато смо имали огромну жељу да их коначно савладамо", изјавио је после меча Мијатовић.

Он је додао да су велики посао направили високи играчи у српској репрезентацији, јер су потпуно зауставили Хернангомеза.

"Смањили смо учинак готово свих шпанских узданица, осим Брицуеле који је заиста одиграо на високом нивоу. Честитке свим момцима на огромној борби и енергији коју су уложили. Овај тријумф је од огромног значаја за наставак шампионата, једна победа нас дели од друге фазе и учинићемо све да је обезбедимо већ сутра против Шведске", закључио је Мијатовић.

Наредну утакмицу млади кошаркаши Србије играју у петак од 19.15 сати против селекције Шведске, а у последњем колу у недељу се састају са Немачком.

У другој утакмици 3. кола Б групе вечерас од 19.15 сати играју Словенија и Шведска, а слободна је Немачка.

Табела: Србија 2-0, Шпанија 1-2, Немачка 1-1, Словенија 1-1, Шведска 0-1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво