Читај ми!

Србија, мисија освајање Шпаније

Пред кошаркашима Србије су нови изазови, прво припреме, а потом и Шампионат Света у Шпанији. Екипа је на окупу, нема времена за губљене од самог старта кренуће се жестоким темпом. Циљ је што бољи пласман на првенству. Најбољи српски кошаркаши поручули су да национални тим може да направи добар резултат на Светском првенству у Шпанији, иако због пласмана на претходним такмичењима не спадају у круг фаворита.

Нашу селекцију не оптерећује бреме фаворита. Они су тога свесни, а то олакшање ће искористити да буду пријатно изненађење у Шпанији. Група је тешка, али не и непрелазна. Сви играчи су оптимисти, спремни су да пруже свој максимум и поново обрадују нацију.

Србија ће у Шпанији играти у изузетно тешкој групи А у Гранади заједно са домаћином, Француском, Бразилом, Египтом и Ираном. Заменик капитена Милош Теодосић сматра да је група најтежа на шампионату, али не и непрелазна.

"Шпанци су фаворити, али ја се не бих никако задовољио четвртим местом, због система такмичења у наредној фази. Уз млађе кошаркаше и енергију коју нам дају можемо да направимо резултат који јавност очекује од нас. Један од њих је и Богдан Богдановић, који је показао колико вреди, поседује таленат и потенцијал да направи велику каријеру. Једини разлог због чега сам гледао финале Суперлиге је управо он", рекао је Теодосић. Први пут са клупе Србију ће предводити легендарни плејмејкер Александар Ђорђевић.

"Нажалост неће моћи да убацује неке шутеве у последњим тренуцима, али енергијом и знањем које поседује може да буде предност. Сигуран сам да ће направити сјајну атмосферу за два и по месеца колико ћемо да проведемо заједно", додао је Теодосић.

Богдан Богдановић је истакао да национални тим не може да калкулише о наредној фази такмичења, већ мора да иде постепено, из меча у меч.

"Немамо тип играча да можемо да правимо прогнозе, морамо прво да размишљамо о групној фази такмичења и да уз добру енергију, припремљеност и хемију у екипи направимо резултат. Битно је да од почетка припрема направимо добру атмосферу и бележимо победе, јер ако будемо побеђивали лакше ћемо се и брже опорављати за наредне мечеве и обавезе", рекао је Богдановић. Он додао се фантастично осећа што је поново у репрезентацији.

"Осећај је фантастичан, драго ми је што поново видим саиграче из репрезентације, неке знам од прошле године, неке из лиге. Сви смо мотивисани и амбициозни, једном се прави резултат, јер не ига се сваке године Светско првенство. Напредовао сам на психолошком плану, то сам доказао у завршници плеј-офа, мислим да би требало да наставим у том правцу у репрезентацији и новом клубу", рекао је Богдановић. Незадовољан суђењем после првог меча финалне серије плеј-офа против Црвене звезде рекао је да ће размислити о игрању за репрезентацију.

"То је било у жару борбе, у афекту и мало ружно, али шта је ту је. Убеђен сам да неће бити никакав проблем", поручио је 22 - годишњи бек.

За Немању Бјелицу долазак у репрезентацију представља нешто посебно.
"Велика је част када представљате своју земљу на такмичењу као што је Светско првенство. Мислим да имамо добру и младу екипу, са неколико нас искуснијих. Радуљица се вратио што је велика ствар. Морамо да размишљамо позитвно, сви смо спремни и мотивисани, вазно је да будемо здрави", рекао је Бјелица.

После неколико година паузе, у репрезентацији Србије поново се нашао центар Мирослав Радуљица.

"Још је рано да се било шта коментарише. Осећам позитиван набој и енергију. Почетак је, тек смо се окупили, још се не зна како ћемо играти", рекао је Радуљица. Њему би проблем могла да направи НБА лига, имајући у виду правило да играч не сме да буде у репрезентативном погону више од пет недеља.

"Разговарао сам са селектором, потрудићу се и учинити све што је у мојој моћи да од почетка будем са националним тимом. Они су поставили услов, то је НБА правило, које могу да искористе. Требало би то да се реши пре одласка на Копаоник", рекао је Радуљица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво