Читај ми!

Звезда у групи са Олимпијакосом!

Кошаркаши Црвене звезде играће наредне сезоне у Групи Д Евролиге. Њени противници ће бити Валенсија, Лаборал, Галатасарај, Нептунас и – а ово ће се навијачима вероватно највише допасти – Олимпијакос. Радоњић: Рано за прогнозе, добро је да нисмо у групи Ц. Митровић: Уједначена група

Кошаркаши Црвене звезде играће у групи Д Евролиге заједно са Олимпијакосом, Валенсијом, Лаборалом, Галатасарајем и Нептунасом, одлучено је жребом у Барселони.

Пласман у другу фазу обезбедиће по четири екипе из сваке групе, док ће тимови који не прођу у ТОП 16 такмичење наставити у Еврокупу.

Група А: Реал Мадрид, Ефес, Жалгирис, Нижњи Новгород, Динамо Сасари, квалификант.

Група Б: ЦСКА Москва, Макаби, Уникаха, Алба, Цедевита, Лимож.

Група Ц: Барселона, Панатинаикос, Фенербахче, Армани, Бајерн, Туров.

Група Д: Олимпијакос, Валенсија, Лаборал, Галатасарај, Црвена звезда, Нептунас.

Квалификациони турнир биће одигран од 23. до 26. септембра у Остендеу, а такмичиће се Уникс–Зелена Гора, Хапоел Јерусалим–Нимбрук, Асвел–Остенде и Рига–Стразбур.

Завршни турнир Евролиге биће одржан од 15. до 17. маја 2015. године у Мадриду.

Радоњић: Рано за прогнозе, добро је да нисмо у групи Ц

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је задовољан противницима у Евролиги, иако је његов тим могао и боље да прође приликом жреба у Барселони.

"Могли смо можда и боље да прођемо, али сачекајмо формирање ростера. Рано је да се било шта каже о нашим ривалима када је јасно да су сви у раној фази прављења екипа. Ми смо ове године искуснији у односу на претходну. Иза себе имамо учешће у Евролиги, када смо такође имали веома тешку групу. Очекује нас пуно добрих мечева", рекао је Радоњић.

Он је додао да је добро што су црвено-бели избегли групу Ц, која је ове године добила назив "група смрти" с озбиром на то да ће се у њој такмичити Барселона, Панатинаикос, Фенербахче, Армани, Бајерн и Туров.

"Добро је што нисмо у њој, али сигурно да је наша група веома квалитетна и састављена од тимова који годинама наступају у Евролиги. У односу на прошлу сезону боље је што смо избегли квалификанта. Под претпоставком да је Уникс велики фаворит, екипа из шестог шешира би спадала у ред најјачих у такмичењу", рекао је Радоњић.

Митровић: Уједначена група

Кошаркаш Црвене звезде Лука Митровић оценио је да је његов тим жребом за Евролигу добио уједначену групу, без изразитих фаворита.

"Када је у питању најјаче такмичење у Европи, кога год да извучете, не можете да гарантујете пролаз у даљу фазу јер је реч о екипама са одличним играчима и великим буџетима. Ипак, група је уједначена и без изразитих фаворита", рекао је Митровић.

Митровић сматра да је за велики резултат у Евролиги потребна и срећа: "Можда смо и имали мало среће приликом жреба, али то ништа не значи. Требаће нам и доза среће, коју нисмо имали протекле сезоне у Евролиги да бисмо направили корак даље што и јесте основни циљ. Мислим да ће нам прошлогодишње искуство пуно помоћи", рекао је Митровић.

 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво