Читај ми!

Кошаркаши Србије почели припреме за СП

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић рекао је да национални тим има велике амбиције на предстојећем првенству света, крајем августа и почетком септембра у Шпанији.

Најбољи српски кошаркаши окупили су се у београдском хотелу "Зира" на почетку припрема за шампионат, а Ђорђевићу се на прозивци јавило 17 од 19 играча са списка, пошто су Немања Недовић и Огњен Кузмић оправдано одсутни због обавеза у Голден Стејту.

Присутни су били Василије Мицић, Немања Дангубић, Стефан Јовић, Никола Калинић, Стефан Бирчевић, Богдан Богдановић, Марко Симовић, Лука Митровић, Владимир Штимац, Милош Теодосић, Владимир Мицов, Ненад Крстић, Владимир Лучић, Стефан Марковић, Немања Бјелица, Мирослав Радуљица и Дејан Кравић.

Капитен Крстић добио је дужи одмор, док ће се припремама репрезентације због повреда касније прикључити Лучић и Мицов.

Ђорђевић је истакао да би за овај тим био неуспех уколико не избори пролаз у другу рунду такмичења на планетарном шампионату.

"Наше амбиције су јако велике, ако не тежимо високим циљевима нећемо их ни постићи. Од првог радног дана свим момцима и сарадницима ће бити назначен циљ који се од њих очекује, не толико резултатски, колико игром и односом према националном дресу. Ово су изабрани људи, верујем да ће показати да су заслужили национални дрес, јер играње за репрезентацију је привилегија", изјавио је Ђорђевић на конференцији за медије.

Он је поновио да неће никога накнадно звати уместо Новице Величковића, који је отказао учешће у репрезентацији дан након што је саопштен списак.

"Крећемо од њихове велике жеље које су показали играма и разговору са мном, направили смо селекцију. Играчи су ти који су најзаслужнији за успех једне екипе, надам се да ћемо успети да их ставимо у позицију да репрезентација уђе у борбу за медаљу. Да ли ће то бити ове или неке наредне године, видећемо, желимо да помогнемо неким следећим људима и селекторима који дођу после мене", рекао је Ђорђевић.

Поред Ђорђевића на првом окупљању био је присутан и комплетан стручни штаб који чине помоћни тренери Мирослав Николић, Јовица Антонић, кондициони тренер Срђан Сарић, тим менаџер Небојша Илић, доктор Драган Радовановић, физиотерапеут Душан Сајић и економ Јовица Аничић.

Ђорђевић се осврнуо на ниска крила Лучића и Мицова, који ће се у зависности од стања повреде националном тиму прикључити нешто касније.

"Мицов је направио анализу крви, радиће одвојено док не добије зелено светло. Што се тиче Лучића, морамо да обратимо пажњу на њега да реши повреду коју вуче неколико година. Има жељу и вољу, обавио је специјалистичке прегледе, свима је у интересу и обавеза да помогнемо таквом играчу", рекао је Ђорђевић.

Нови центар Ефеса Ненад Крстић истакао је да су сви играчи мотивисани да коначно направе добар резултат.

"Предстоји веома важно такмичење. Ствара се позитивна атмосфера иако је тек први дан. Последњих пар месеци били смо у контакту са селектором и сви смо презадовољни том новином. Нажалост, и ове године припреме почињемо са повређеним играчима, надам се да ће нас повреде заобићи", казао је Крстић.

Заменик капитена Милош Теодосић поручио је да Србију жели да врати у борбу за медаље.

"Мој утисак је да јако позитивна енергија влада међу нама, дошло је до промене селектора после шест година, свака промена доноси нешто ново и добро. Свесни смо да нас чека напорно и тешко лето, жртвовали смо га како бисмо направили резултат", нагласио је Теодосић.

Окупљању репрезентације присуствовао је потпредседник КСС Дејан Бодирога, који је позвао целокупну спортску јавност да подржи репрезентацију.

"Испред нас је једно велико и значајно такмичење, крећемо са новим тимом и селектором, легендом наше кошарке, не сумњам да ће бити успешан и на клупи. Очекујем да репрезентација Србије оствари најбољи пласман, да играчи дају максимум на сваком мечу, да схвате тежину дреса који носе. Имамо добар тим и играче, уз добру атмосферу можемо да направимо резултат", рекао је Бодирога.

Након што репрезентативци обаве уобичајене прегледе и тестове, уследиће неколико тренинга у Београду, а потом одлазак на Копаоник где ће боравити од 13. до 26. јула.

Српски кошаркаши ће у августу играти на турниру у Трсту (противници Италија, Канада, Босна и Херцеговина), Поу (Француска, Хрватска и Грчка) и турниру "Трофеј Београда", где ће снаге одмерити са Анголом, Аргентином и Турском.

Последње провере пред пут у Шпанију биће утакмице против Новог Зеланда 21. августа и три дана касније у Вршцу.

Првенство света биће одржано од 30. августа до 14. септембра, а Србија ће играти у Групи А у Гранади са домаћином Шпанијом, Француском, Бразилом, Египтом и Ираном.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво