Читај ми!

Ђорђевић разочаран одлуком Величковића

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је разочаран одлуком Новице Величковића да се не појави на припремама националног тима за Светско првенство у Шпанији.

Величковић је два дана после објављивања списка кандидата обавестио Ђорђевића да због повреде колена не може да игра за Србију.

"Мало је рећи да сам затечен и разочаран некоректним поступком Новице Величковића. Константно смо били у контакту пре објављивања списка и све је било у најбољем реду. Међутим, јуче кад сам га позвао на уобичајени разговор, саопштио ми је да због повреде колена није у могућности да се појави на припремама. То је заиста крајње некоректно. Брука и срамота", рекао је Ђорђевић за сајт Кошаркашког савеза Србије.

Он је додао да је здравље играча увек на првом месту, али и да не може да прихвати начин ни време кад је то Величковић урадио.

"Да није спреман да буде део тима могао је да ми саопшти пре 10 дана или три минута пре објављивања списка и све би било у реду. Кад сам га питао да ли би исто поступио да није потписао уговор са Трабзоном, одговорио је да не зна, да би пробао, да би се мучио. Овако нека свој поступак објасни кошаркашкој јавности – он, његов клуб и они који су га саветовали да се одлучи на овај корак", поручио је Ђорђевић.

Српски селектор истакао је да Величковић првенствено објашњење дугује Душку Савановићу и Милану Мачвану, који су отпали са списка због њега.

"Ако се неко пита да ли ћу сада позвати Савановића или Мачвана, одговор је негативан, јер немам образа да урадим нешто слично. У сваком случају, идемо даље јачи него што смо били пре овога", закључио је Ђорђевић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво