Читај ми!

Богдановић: Умало да одем из Партизана!

Богдан Богдановић, најбољи кошаркаш домаћег шампионата, рекао је да је мало недостајало да напусти Партизан, после сукоба са Душком Вујошевићем. Најбољи играч црно-белих и даље не зна где ће наставити каријеру.

Један од најбољих младих европских кошаркаша Богдан Богдановић рекао је да је размишљао о одласку из Партизана након што га је тренер Душко Вујошевић прошлог месеца ухватио за врат, али је одустао од тога после разговора са саиграчем Сашом Павловићем.

"Зауставио ме је Павловић, разговарали смо, он је помогао да се смирим. Одлучио сам да не реагујем и да не говорим ништа у јавности. Искрено, и публика ме је вратила, скандирали су моје име. Осетио сам обавезу да им вратим за ту подршку. Не знам зашто се то десило. Када бих вратио време уназад, не бих реаговао другачије, али мислим да би Вујошевић реаговао другачије. Он то не би поново урадио и знам да ми жели све најбоље. Мислим да читав тај догађај нема везе са мном, да то није моја грешка. Дуле ми се извинио одмах у свлачионици након утакмице", рекао је Богдановић за недељник НИН.

Богдановић је недавно био изабран за најкориснијег играча финала плеј-офа Суперлиге, пошто је у четири утакмице са укупно 123 поена предводио Партизан до победе над Црвеном звездом од 3:1 у серији и нове титуле. Ипак, као и претходних година, финале су обележили инциденти, туче играча, прекиди и пражњење хале.

"Мислим да је све то што се дешава пре свега лоша слика српске кошарке, па и Србије. Такве сцене гледају деца која ће можда сутра играти уместо нас. Нико том детету не може да објасни зашто се то дешава. Поред тога, створене су тензије на обе стране да мора да се освоји трофеј", навео је он.

Током целе сезоне било је и доста вербалних дуела на релацији Небојша Човић–Душко Вујошевић.

"Не свиђа ми се то што раде, али мислим да је у питању ривалитет, где се свако бори за интересе свог клуба", рекао је он.

Богдановић је додао и да још не зна где ће наставити каријеру. Највећа жеља му је, како је навео, одлазак у НБА лигу, али није искључио могућност останка у Партизану или одласка у неки други европски клуб.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије