Читај ми!

Радоњић остаје на Звездиној клупи

Црвено-бели у нову сезону улазе са истим тренером. Дејан Радоњић добио поверење клуба да настави са вођењем екипе. Звезда ће и ове године играти на неколико фронта, а свакако најважније је учешће у Евролиги. Ову вест потврдио је директор клуба Давор Ристовић.

Дејан Радоњић тренираће кошаркаше Црвене звезде и следеће сезоне, рекао је директор клуба Давор Ристовић. Он је додао да је његов извештај о учинку у претходној сезони добио подршку Скупштине. На овај начин демантована су сва писања појединих медија, који су позивали на Радоњићеву одговорност.

"Радоњић је добио једногласну подршку Скупштине клуба и Председништва за свој извештај за претходну сезону и остаће са нама и следеће сезоне", рекао је Ристовић.

Звезда је прошле сезоне освојила Куп Радивоја Кораћа, пласирала се у полуфинале Еврокупа, играла на завршном турниру Јадранске лиге и у финалу плеј-офа Суперлиге.

После завршетка сезоне један део медија и навијача позивао је да се затражи одговорност Радоњића, а претходних дана се незванично могло чути да ће црногорски стручњак остати на Звездиној клупи, што је и званично потврђено. Радоњић има важећи уговор за још једну годину.

Званично саопштењепосле седнице Скупштине клуба:

Друга редовна седница Скупштине КК Црвена звезда одржана је у просторијама клуба на Малом Калемегдану. После вишечасовног заседања донето је неколико веома важних одлука, а констатоване су и персоналне промене у руководећим органима клуба.

Наиме, оставку на место председника Скупштине поднео је Бранислав Ђурђевић, као и члан Скупштине КК Црвена Звезда Дарко Остојић, а новоизабрани чланови су Иван Бекјарев и Урош Лазић. Такође, оставке су поднели и чланови Председништва: Андреј Вучић, Александар Јокић и Огњен Оливерић, а промена је било и у Управном одбору пошто су оставке поднели: Лука Петровић, Дарко Глишић, Предраг Мали и Иван Бошњак.

Током дискусије истакнута је велика захвалност доскорашњим члановима руководства клуба који су својим ангажовањем и великим радом дали много тога Црвеној звезди, уз надање да ће се добра сарадња која је у интересу КК Црвена звезда наставити и у будућности. Такође, чланови Скупштине једногласно су се сложили у оцени да је за Звезду неопходно да обезбеди континутиет у раду руководећих, али и стручних кадрова што је у тренутној ситуацији веома тешко јер су удари на чланове руководства веома жестоки са много страна.

Највиши орган КК Црвена звезда донео је и одлуку о усвајању финансијског извештаја КК Црвена звезда и предузећа Фор Ред за 2013. годину, а усвојен је и извештај независног ревизора о извршеној ревизији финансијског извештаја КК Црвена звезда.

Такође, међу тачкама дневног реда био је и спортски извештај за сезону 2013/2014 који су подносили сви тренери у систему Црвене звезде. После врло исцрпне анализе Скупштина је усвојила и ове извештаје, а тренери Дејан Радоњић (сениори), Милан Гуровић (развојни тим - ФМП), Слободан Клипа (јуниори), Александар Глишић (кадети), Милован Булатовић (пионир) добили су подршку па ће и следеће сезоне предводити своје тимове.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије