Читај ми!

КСС: Немамо ингеренције!

Поводом инцидената на мечу Партизан - Црвена звезда огласио се и Кошаркашки савез Србије, који је констатовао да та организација нема никакве ингеренције над Кошаркашком лигом Србије, нити над било којим актером тог такмичења.

Кошаркашки савез Србије (КСС) саопштио је данас да нема никакве ингеренције над организацијом Кошаркашке лиге Србије (КЛС) и да га такво стање онемогућава да на било који начин реагује на све негативне појаве у домаћој кошарци последњих година.

"Због тога ће Управни одбор КСС у уторак 17. јуна размотрити предлог да се Скупштини КСС, заказаној за 24. јун, упути захтев да се организација КЛС врати под окриље Савеза. На тај начин би се стекли предуслови да КСС преузме надлежност над свим збивањима у српској кошарци", наводи се у саопштењу.

КСС истиче да, пошто нема никакве ингеренције над КСЛ, самим тим нема их ни над било којим актером, без обзира на то да ли се ради о играчима, судијама, тренерима или члановима управа клубова.

"Уговором из 2011. године, потписаним од стране тадашњег в. д. генералног секретара КСС, сва овлашћења у вези са организацијом такмичења пренета су на Удружење клубова Кошаркашке лиге Србије (УККЛС) и данас је однос КСС према утакмицама КЛС исти као да је у питању било која утакмица Евролиге, или Јадранске лиге. Такво стање онемогућава КСС да на било који начин реагује на све негативне појаве у домаћој кошарци, којих смо сведоци последњих година", наводи се у саопштењу КСС.

Прва утакмица финалне серије Суперлиге, у којој је Црвена звезда повела са 1:0 савладавши Партизан резултатом 97:88, бацила је љагу на српску кошарку због инцидената и неспортског понашања свих актера.

Меч су обележили прекиди, туча и пражњење хале Пионир.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије