Општа туча на терену, Звезда победила!

Партизан - Црвена звезда 88:97 (крај). Победа Звезде у првом мечу финала плеј-офа остао у сенци инцидената. Општа туча на терену прекинула меч, који је настављен после пражњења трибина Пионира. На крају, петорица Звездиних играча лако изашла на крај са тројицом Партизанових. Све у свему, скандал и срамота!

Нема краја скандалима у српској кошарци. Први меч финалне серије плеј-офа обележили су инциденти, повлачење екипе са терена, општа туча, да би све кулминирало завршницом у којем је виђена борба „пет на три". На крају, Звезда остварила победу (97:88) и повела у финалу са 1:0.

Звезда је водила током читавог тока меча, на полувремену имала двоцифрену предност (45:32), да би Партизан у наставку заиграо боље и учинио меч резултатски неизвесним. А онда су почели инциденти...

Прво је Душко Вујошевић, незадовољан суђењем, у финишу треће четвртине повукао екипу са терена. После 15-ак минута, црно-бели су се вратили на терен, добили техничку грешку и сусрет је настављен.

Ипак, већ почетком последње деонице дошло је до новог инцидента. После прекршаја у нападу досуђеног Бертансу, дошло је до контакта, а потом и до физичког окршаја између Нелсона и Милутинова, а гужву као да су једва дочекали кошаркаши обе екипе, па је виђена општа туча на терену.

У тим тренуцима свашта је летело и са трибина Пионира ка актерима сусрета, па је судијска тројка (Белошевић, Обркнежевић и Николић) одлучила да прекине меч и да га настави тек када се испразне трибине хале. Истовремено, шесторица играча Партизана и петорица Црвене звезде су искључени.

После 45 минута, када је меч настављен, на терену су остала три играча црно-белих (Тепић, Богдановић, Ловерњ), као и петирца играча Звезде (Ребић, Џенкинс, Липовиј, Симоновић, Катић). Бројчано надмоћни, црвено-бели су стигли до победе и до вођства у финалној серији од 1:0.

Најефикаснији на терену био је Богдан Богдановић са 34 поена, Ловерњ је постигао 26 за Партизан, док је међу шесторицом двоцифрених у црвено-белом дресу најбољи био Џенкинс са 16 поена.

Овако је протекао скандалозни меч у Пиониру:

23.15 - Џенкинс погађа два бацања, а Богдановић прави пету личну грешку. После много мука, меч је најзад завршен. Црвена звезда на крају односи победу резултатом 97:88. 

23.11 - Нова тројка Симоновића, а онда и поени Џенкинса из контре, тајм-аут за Партизан. Ушли смо у последњи минут меча. Далека тројка Богдановића, Звезда чува лопту и троши време. Тепић губи лопту, а онда прави и фаул - 88:93.

23.08 - Богдановић погасђа једно бацање, на другој страни закуцава Симоновић. Богдановић је незаустављив, постиже нове поене, Симоновић узвраћа тројком. Тепић погађа два бацања - 85:88.

23.03 - Тројком узвраћа Ребић, трећом од како је меч настављен. Поново погађа Ловерњ уз фаул Катича, који због пет личних грешака завршава меч. Липовиј погађа за два, истом мером узвраћа Ловерњ - 80:83.

22.59 - Тешко је описати шта се дешава на терену. Тројке "севају" на обе стране. Црно-бели са два играча мање не дозвољавају Звезди да се одлепи. Ловерњ погађа уз фаул - 75:78.

22.54 - Изгледа да ће се наставити "мучење" у Пиониру. Партизан меч наставља са три играча (Богдановић, Тепић, Ловерњ), Црвена звезда са пет (Ребић, Липовиј, Џенкинс, Симоновић и Катић). Црвено-бели не користе први напад, Богданович погађа два бацања. На другој страни тројка за Симоновића - 66:72.

22.31 - Према последњим информацијама из Пионира, утакмица између кошаркаша Партизана и Црвене звезде наставиће се када се испразне трибине хале, ако клубови буду хтели да играју. Према незваничним информацијама, због инцидента, односно опште туче играча, искључено је шест кошаркаша Партизана и пет Црвене звезде.

21.50 - Сада су кошаркаши Црвене звезде напустили терен. После неколико минута и кошаркаши црно-белих одлазе у свлачионицу. Велика срамота за српску кошарку! Судије одлучиле да испразне Пионир пре наставка утакмице.

21.46 - Нови инциденти у Пиониру. "Закачили" су се Нелсон и Милутинов, дошло је до физичког обрачуна, а онда су играчи обе екипу ушли у велику гужву.

21.42 - Партизан наставља да притиска противника, Тепић постиже нове поене. Нелсон погађа једно слободно бацање, али у новом нападу Звезде погађа под кошем Партизана.

21.37 - Нови "пенали", прецизан је Катић. Ловерњ поново добар под кошем противника, погађа у два узастопна напада. Црвена звезда поново безидејна у нападу, Богдановић погађа четврту тројку на мечу, па Партизан у последњу деоницу улази са минус четири - 62:66.

21.32 - Кошаркаши Партизана вратили се на терен. Наставља се меч у Пиониру, техничка грешка досуђена је клупи Партизана због напуштања терена. Џенкинс погађа два слободна бацања, на другој страни прецизан Тепић - 55:63.

21.22 - Душко Вујошевић одлучио је да повуче своју екипу са терена, незадовољан суђењем на утакмици. Судије чекају да виде да ли ће се црно-бели вратити на терен, у супротном ће прогласити победу Црвене звезде.

21.17 - Велики број фаулова у трећој четвртини, Катић погађа два "пенала". На исти начин узвраћа Ловерњ. апитен Партизана често је на линији за слободна бацања, сада погађа само једном. После дуже времена, Звезда постиже поене из игре - 53:61.

21.15 - Лука Митровић са "пенала" прекида серију црно-белих. Ипак, нову тројку погађа Богдан Богдановић. Звезда без игре унападу у овим тренуцима, Ловерњ погађа једно бацање - 50:57.

21.09 - Богдановић наставља своју серију, али тројку постиже Нелсон. Тајм-аут у Пиониру, Звезда има плус петнаест. Гагић постиже нове поене, уз фаул Раденовића. Тројку погађа Богдановић, Партизан у налету, тајм-аут за Звезду - 46:55.

21.07 - Богдановић је прецизан после солопродора, одговара Марјановић закуцавањем. Ипак, Марјановић прави свој четврти фаул на мечу, Богдановић прецизан са линије за слободна бацања. Раденовић погађа два "пенала" - 38:52.

21.01 - Почело друго полувреме у Пиониру. Први поен у наставку постиже Нелсон са линије слободних бацања. Ловерњ погађа под самим кошем, а Бертанс добија техничку грешку због приговора - 34:48.

Полувреме: Боља игра Црвене звезде у првом полувремену. Црвено-бели за три шутирају 5/9, Партизан 2/10. Црно-бели су изгубили чак девет лопти, у односу на Звездине три, док имају више скокова и асистенција. 

20.46 - Серија фаулова у нападу. Џенкинс поново прецизан са полудистанце, а после неуспешног напада Партизана, у контри закуцава Лазић и поставља конаслан резултат првог полувремена - 32:45.

20.39 - Џенкинс наставља серију црвено-белих, коју Вујошевић покушава да прекине тајм-аутом. Другу тројку за Партизан постиже Богдановић, Гагић погађа једно слободно бацање. Нови тајм-аут у Пиониру - 32:41.

20.35 - Ловерњ добар под кошем Звезде, на другој страни нови поени Катића. Богдановић половичан са бацања. Нова тројка Бранка Лазића, Звезда има двоцифрену предност - 28:39.

20.31 - Ловерњ прецизан из рекета, узвраћа Нелсон са полудистанце. Ловерњ промашује оба слободна бацања, али Богдановић постиже поене из контре. Катић "поправља" промашај Нелсона - 25:34.

20.28 - Марјановић прекида серију Партизана и отвара серију своје екипе. Блажич је прецизан, аонда у контри поентира и Лазић, тајм-аут за Душка Вујошевића - 21:30.

20.25 - Добар почетак друге четвртине за црно-беле, поене постижу Павловић и Гагић, Партизан на минус пет. Добра рола Гагића, нови поени за центр црно-белих - 21:24.

20.20 - Павловић је изузетно расположен, постиже нове поене. Тајм-аут за Звезду. Џенкинс погађа још једну тројку, покушај Муслија за три излази из коша. Завршена је прва четвртина - 15:24.

20.17 - Нова тројка за црвено-беле, овога пута прецизан Џенкинс. Одличан потез Павловића, који је после поена доживео тежак пад, али се брзо придигао. Добар период игре у одбрани црно-белих, Гагић погађа једно бацање - 13:21.

20.13 - Нелсон половичан са линије за слободна бацања, Тепић погађа после солопродора. Катић прецизан са дистанце, а после неколико неуспешних напада на обе стране, Ловерњ погађа једно слободно бацање - 10:18.

20.07 - Нов продор Блажича, који погађа уз фаул Бертанса. Техничка грешка за клупу Партизана, први тајм-аут на мечу. Блажич погађа два слободна бацања, на другој страни истом мером узвраћа Павловић - 7:11.

20.03 - Снажан почетак Црвене звезде, погађа и Блажич уз фаул. Прве поене на мечу за црно-беле постиже Миленко Тепић и то за три поена. Прве поене постиже и Богдановић, узвраћа тројком Раденовић - 5:11.

20.00 - Почео први меч финала плеј-офа између Партизана и Црвене звезде. Прве поене на мечу постиже Боби Марјановић, најкориснији играч Суперлиге. Партизан не користи први напад на мечу, на другој страни тројку погађа Лазић - 0:5.

Број коментара 80

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије