Читај ми!

Радоњић: Можемо до титуле!

Дејан Радоњић верује да екипа Црвене звезде може да освоји титулу националног првака, прву после 16 година. Нема тајни између Звезде и Партизана, али осећам да смо спремни да после толико година дођемо до титуле, рекао је Радоњић.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић верује да његова екипа има квалитет да после 16 година освоји титулу првака Србије.

"Почиње финале, јако сам задовољан што смо у два меча победили одличну Мегу и што смо успели да подигнемо квалитет игре и уђемо у финале, тако да можемо да очекујемо да на крају будемо задовољни", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре.

Кошаркаши Црвене звезде сутра од 20 часова као гости у хали "Пионир" играју против Партизана, прву утакмицу финала плеј-офа Суперлиге Србије. Црно-бели као први из лигашког дела такмичења имају предност домаћег терена, а Радоњић је рекао да то није пресудно.

"Партизан има домаћи терен, али то до сада није имало пресудну улогу да би одредило правака. То је нешто што нас не оптерећује, већ сутра треба да покажемо право лице и да победимо", рекао је тренер црвено-белих.

Он је истакао да је, после 16 година, веома значајно да Црвена звезда освоји титулу.

"Квалитет Партизана нам је добро познат и због тога морамо да одиграмо на нивоу који у сваком тренутку захтева 100 одсто и да кроз такав вид одговорности и концентрације дођемо до онога што чекамо 16 година. Ово је за нас од ижузетног значаја, јер је борба за титулу изузетно важна", рекао је тренер Звезде.

"Сви морамо да се понашамо спортски и витешки и нормално је да на крају честитамо оном ко буде бољи, а ја осећам да смо спремни да после толико година дођемо до титуле", додао је Радоњић.

Црвена звезда ове сезоне има позитиван скор у дуелима са Партизаном, а упитан да ли је због тога његова екипа фаоврит у предстојећој финалној серији, Радоњић је рекао да у дербију никада нема фаворита.

"У мечевима Партизана и Звезде, без обзира какав је однос, нема фаворита и сада је тако", рекао је он, и додао да обе екипе имају своје предности и мане и да нема тајни међу њима.

"Нема ту неких непознаница и мечеви који су до сада одиграни су то показали. Зна се индивидуалан квалитет Партизана, какви су играчи Богдановић, Павловић, Бертанс и Ловерњ. Екипа која успе да искористи те предности на крају ће победити", рекао је Радоњић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије