Читај ми!

Крстић: Време је да освојимо Евролигу

Капитен репрезентације Србије и центар ЦСКА из Москве, Ненад Крстић, верује да је дошло време да "армејци" коначно освоје титулу шампиона Европе.

Кошаркаш московског ЦСКА Ненад Крстић рекао је да верује да је дошло време да његов тим коначно освоји титулу у Евролиги.

Фајнал-фор Евролиге игра се предстојећег викенда у Милану, а ЦСКА се у полуфиналу састаје са Макабијем. Меч игра се у петак од 18 часова, док се три сата касније састају Реал и Барселона.

"Два пута смо изгубили, мислим да је коначно дошло наше време да победимо", почео је Крстић.

Московљани су у претходне две године изгубили од Олимпијакоса, 2012. у финалу са 62:61 кошем Принтезиса у последњим секундама, а прошле године у полуфиналу са 69:52.

"Теже је када изгубите у финалу. Пре две године, на мом првом фајнал-фору, изгубили смо кошем у последњој секунди. О томе још размишљам. Немам баш лепа сећања на фајнал-фор, али се надам да ћу следеће године моћи да причам о лепшим сећањима на овај. Када изгубите немате много тога да памтите", нагласио је Крстић у разговору за званични сајт Евролиге.

Капитен репрезентације Србије истакао је да верује да је одбрана кључ победе над 'поносом Израела'.

"Покушаћемо да тај меч дочекамо у најбољем могућем стању, и психички и физички. Сада знамо шта да очекујемо, ово ми је трећи фајнал-фор и врло добро знам шта је потребно за победу. Није лако, нисам важан само ја или други момци у тиму, већ цео тим. Морам да размишљам о томе шта морам да урадим да би мој тим победио", истакао је Крстић.

"Велике утакмице се добијају одбраном. Чак и када се понекад мучите у нападу, ако сте добри у одбрани имате шансе за победу. На то се сада фокусирамо. Имамо веома талентован дефанзивни тим и, ако желимо да дођемо до победе, морамо да одиграмо на високом нивоу на том пољу", закључио је горостас из Краљева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије