Партизан тражи укидање казне Вујошевићу због сакоа

КК Партизан НИС жалио се председништву Удружења клубова кошаркашке лиге Србије због казне која је изречена Душку Вујошевићу због неприкладног одевања током утакмице. Црно-бели су на клупском сајту издали саопштење у којем наводе да директор такмичења Драган Гогић доноси одлуке према сопственом нахођењу и да такви ставови могу да имају далекосежне последице.

Кошаркашки клуб Партизан упутио је жалбу председништву Удружења клубова кошаркашке лиге Србије на одлуку о кажњавању тренера Душка Вујошевића због неприкладног одевања током утакмице.

Вујошевићу је због скидања сакоа на утакмици са Мега Визуром прошле недеље изречена новчана казна од 34.500 динара, а тренер црно-белих исто то је урадио и на јучерашњем мечу против Радничког.

Партизан је на клупском сајту издао саопштење у којем наводи да директор такмичења Драган Гогић доноси одлуке према сопственом нахођењу и да такви ставови могу да имају далекосежне последице.

"Ствара се утисак да Партизан и његов тренер нису пожељни у кошаркашкој лиги Србије. Обавеза директора такмичења је да искључиво примењује пропозиције такмичења, а особа која обавља ту функцију нема право да самостално утврђује биће прекршаја, а потом при таквом стању ствари изриче казне према свом нахођењу", стоји, између осталог, у саопштењу КК Партизан и додаје да је одлука о кажњавању Вујошевића зато што је скинуо сако за време утакмице "дословно невероватна".

"Да ли је потребно да председништву УК КЛС доставимо десетине снимака са утакмица свих клубова Евролиге како би видели да у многим ситуацијама тренери скину сако (који обавезно имају на почетку и крају утакмице и на конференцији за штампу), те да је Вујошевић то чинио на свакој утакмици Евролиге. Скидање сакоа ни по једном критеријуму није неприкладно одевање и не може се тако означити", истиче се у саопштењу црно-белих.

Партизан предлаже председништву УК КЛС да се хитно састане и донесе одлуку по овој жалби, те јасно стави до знања директору лиге које су границе његових овлашћења и "поучи га о неопходности да доноси коректне одлуке засноване на пропозицијама такмичења" онако како оне гласе, а не на основу "невероватних тумачења иначе једноставних пропозиција".

"Предлажемо председништву УК КЛС да поништи одлуку директора лиге Гогића о кажњавању тренера Вујошевића због тога што је за време утакмице скинуо сако", поручио је КК Партизан.

Поред Вујошевића, на утакмици Партизан - Раднички Крагујевац, одиграној у недељу, сакое су скинули спортски директор црно-белих Драган Тодорић и помоћни тренер Петар Божић, као и тренер Крагујевчана Мирослав Николић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије