Читај ми!

Добар старт Клиперса и Вашингтона

Кошаркаш Лос Анђелес Клиперса Крис Пол, рекордом у постигнутим тројкама, предводио свој тим до победе у гостима над Оклахомом од 122:105 у првој утакмици полуфиналне серије Западне конференције НБА лиге. У првој полуфиналној утакмици Истока, Вашингтон је у гостима савладао Индијану 102:96.

Пол је утакмицу завршио са 32 поена и 10 асистенција, а забележио је и рекорд каријере са осам тројки. Блејк Грифин допринео је тријумфу са 23 поена, а Џамал Крафорд са 17. Клиперси су из игре шутирали 55 одсто, а погодили су 15 тројки из 29 покушаја.

Ово је Оклахоми био најтежи пораз од кад тим игра у том граду. Расел Вестбрук постигао је 29 поена за Тандер, а Кевин Дурент 25.

Оба тима играла су седам утакмица у четртфиналима конференција. Следећи меч на програму је у ноћи између среде и четвртка.

Оклахома је почела меч вођством 16:10, али су Клиперси после тога направили серију 24:6 и стекли убедљиво вођство. Пол је постигао пет тројки у првој четвртини, коју су завршили вођством 39:25.

Све после тога била је рутина за тим из Калифорније. Клиперси су у првом полувремену имали и 24 поена предности, а Тандер је у првом делу игре имао чак 11 изгубљених лопти.

Почетком треће четвртине Пол је са пет везаних поена донео Клиперсима предност 78:56, а до "стотке" су дошли пред крај треће деонице, коју су завршили вођством 104:78.

Вашингтон је успео да преброди прво тешко гостовање у Индијанаполису. Бредли Бил постигао је 14 од својих 25 поена у последњој четвртини, а Тревор Ариза додао је 22, тако да су Визардси уз чврсту одбрану успели да одбране нападе Индијане и забележе тек прву победу у другој рунди плеј-офа после пуне 32 године.

"Знамо да је тешко овде побеђивати. Дуго нисмо победили овде. Зашто ово не би био најбољи тренутак да дођемо и победимо - у плеј-офу?", рекао је Ариза пошто је Вашингтон прекинуо серију од 12 узастопних пораза у Индијанаполису.

Вашингтон се ове сезоне пласирао у доигравање први пут после 2008, у другу рунду је прошао први пут после 2005, победио у Индијанаполису први пут после 2007. године, али и забележио свој први тријумф у другом колу још од 28. априла 1982. године.

То је одличан почетак за млад тим који је у првој рунди победио фаворита Чикаго са 4:1 у серији.

"Овако ја гледам на то: имам 20 година, играм у плеј-офу, што је нешто о чему сам увек маштао, и зашто да не прихватим све то? Зашто да не прихватим изазов и забавим се успут. То је и све што радим - забављам се", рекао је Бил.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије