Спарси демолирали Далас, Нетсима драма у Торонту

Кошаркаши Сан Антонија пласирали су се у полуфинале Западне конференције плеј-офа НБА лиге, пошто су у одлучујућем, седмом мечу четвртфинала, савладали Далас са 119:96. У полуфиналу Запада састају се са Портландом. Исти успех, само на Истоку, остварили су Бруклин нетси, који су победили домаће Торонто репторсе са 104:103 и обезбедили полуфиналне дуеле са Мајамијем.

Спарси су питање победника решили у другој деоници, када су направили серију 16:2 и тако стекли предност недостижну за Далас, који је одиграо најлошију утакмицу у плеј-офу.

Сан Антонио је до победе предводио француски репрезентативац Тони Паркер са 32 поена, а уз то је имао и три асистенције, док је Ману Ђинобили постигао 20, уз шест ухваћених лопти.

С друге стране, у екипи Даласа Дирк Новицки је био на граници "дабл-дабл" учинка, пошто је постигао 22 поена и имао девет скокова, док је Девин Харис додао 17.

Сан Антонио је стечену предност, која је у неколико наврата била максималних 29 поена, у првом полувремену лако сачувао, иако је Далас средином треће деонице смањио на 14 поена заостатка.

Спарси ће се у полуфиналу Запада састати са Портландом, који је из плеј-офа избацио Хјустон, победивши га у серији са 4:2. Први меч Сан Антонија и Портланда играће се у ноћи између уторка и среде у Тексасу.

Раније синоћ, на Истоку, Бруклин је после драматичне завршнице као гост  победио Торонто са 104:103 и изборио учешће у полуфиналу плеј-офа НБА лиге.

Домаћи су имали нешто више од шест секунди за последњи напад, одговорност је преузео Кајл Лаури, али се забио у тројицу противничких играча, да би на крају добио рампу од Пирса и разочарао пун 'Ер Канада Центар'.

Нетси ће у полуфиналу играти против актуелног шампиона - Мајами Хита.

"Мајами је освојио последње две титуле, а ми се и даље боримо за поштовање, као тим, као франшиза, као Бруклин. ЛеБрон је један од најбољих играча који је икад играо ову игру. Он је врхунски изазов", рекао је Пирс после меча.

Најефикаснији код победника био је Џонсон са 26 поена (11-25 из игре), и по 4 скока и асистенције, док је Маркус Торнтон имао 17 поена (4-6 за три) и 6 скокова.

Најбољи код Репторса био је Кајл Лаури са 28 поена (7-19 из игре) и 7 скокова, Амир Џонсон забележио је 20 поена (9-12 из игре) и 10 скокова, ДеМар ДеРозан додао је 18 поена и 6 асистенција.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара