Туча у Железнику, искључени Ловерњ и Вујошевић

Кошаркаши Партизана победили су у Железнику екипу ФМП-а са 63:70. Меч који је обиловао преокретима ипак је обележио инцидент из 35. минута када су се потукли Ловерњ и Дунђерски, а потом се сукоб пренео међу службена лица што је резултирало искључењем тренер Вујошевића али и директора "пантера" Митровића.

У 35. минуту меча у Железнику између ФМП-а и Партизана, дошло је до туче Жофрија Ловерња и Слободана Дунђерског. Епилог свега је искључење Француза, а касније су искључени тренер црно-белих Душко Вујошевић и директор ФМП-а Владан Митровић. 

При резултату 54:58, дошло је до физичког обрачуна између капитена црно-белих Жофрија Ловерња и бека "пантера" Слободана Дунђерског.

Свему је претходило хватање Ловерња за међуножје у уношење у лице Смиљанићу, (због чега је добио техничку грешку) а потом се умешао Дунђерски и дошло је до физичког обрачуна.

Размењено је неколико удараца, али су остали играчи оба тима успели да смире "зараћене" стране. Последица свега је искључење Ловерња.

Убрзо је дошло и до гужве код записничког стола, а судије су искључиле тренера Партизана Вујошевића и спортског директора ФМП Митровића.

А сад о кошарци. Партизан је победио ФМП у утакмици шестог кола Супер лиге Србије са 70:63 (16:18, 15:23, 25:8, 14:14), након преокрета у другом полувремену.

Партизан је тако остварио пету победу у шест кола, а ФМП је претрпео четврти пораз.

Црно-беле, који су играли без Богдановића, Павловића и Муслија, је до победе предводио Давис Бертанс са 26 поена, Никола Милутинов убацио је 17 поена уз седам скокова, Борис Дало додао је 10 поена и шест скокова, а Миленко Тепић осам поена и осам скокова.

У екипи ФМП-а најефикаснији је био Марко Гудурић са 11 поена и шест скокова, а Огњен Добрић додао је 10.

Екипе су се на почетку смењивале у вођству, али је ФМП у завршници прве четвртине повео и ту предност до краја полувремена увећавао.

Домаћи су после поена Добрића, Марка Гудурића и Ђорђа Каплановића стекли 10 поена предности, 34:24.

Црно-бели су у наставку поправили игру и скок и у трећој четвртини дозволили домаћима да постигну само осам поена.

Бертанс је на почетку треће четвртине везао две "тројке", да би Борис Дало са линије за слободна бацања изједначио на 45:45, а затим је, уз Милутинова, свом тиму донео предност од 49:45.

ФМП је успео да изједначи, али су црно-бели серијом од 7:0 стекли седам поена
предности пред почетак последње деонице (56:49).

У 35. минуту је уследио већ поменути инцидент а меч је настављен после 10 минута. Црно-бели су највише захваљујући Бертансу повели са 66:59, да би после поена Миленка Тепића повели и са 70:61 и обезбедили победу.

У седмом колу, у среду, Партизан игра на свом терену против Мега Визуре, а ФМП на гостовању против Црнокосе.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије