Читај ми!

Човић о "неправедном фајнал-фору", Лисац се нада спектaклу

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић сматра да је фајнал-фор неправедна завршница Јадранске лиге, јер цела сезона стаје у 40 минута полуфинала. Роман Лисац очекује спектакл у "Арени".

Председник клуба са Малог Калемегдана сматра да финални турнир није најправеднији концепт за завршницу АБА лиге, јер цела сезона зависи од једног меча.

"Ово је неправедна завршница, то зна и (генерални менаџер лиге Роман) Лисац. Целу лигу су свели на једну утакмицу, а то није правично. Боље би било да се игра плеј-оф, али свестан сам да је велики проблем са календаром такмичења", рекао је Човић на конференцији за новинаре у "Београдској арени".

Звезда ће у четвртак од 20 часова у "Арени" у полуфиналу играти са Цибоном, док ће се дан касније састати Партизан и Цедевита. Победници тих дуела пласираће се следеће сезоне у Евролигу.

"Оваква завршница не служи ничему осим за - 'завади Србе па владај'", навео је Човић.

Први човек Звезде је додао да би било велико задовољство да Србију следеће сезоне у Евролиги представљају два клуба.

Човић је рекао да ће се наредних дана разговарати са извршним директором Евролиге Ђордијем Бартомеуом, који ће присуствовати завршном турниру Јадранске лиге.

Председник црвено-белих рекао је да очекује да све буде у реду, потпуну регуларност и да победи "оно што нас највише интересује, а то је кошарка".

Он је истакао да је Звезда као суорганизатор уплатила 125.000 евра котизације и да се нада да ће покрити све трошкове.

"Наше је 95 одсто прихода од улазница и од реклама на дисплејима, док рекламе на телевизији иду Јадранској лиги. Арену смо платили приближно 50.000 евра, за утакмице и термине тренинга. Ако неко жели већи број тренинга, плаћа за себе", рекао је Човић.

Према његовим речима, за прву полуфиналну утакмицу између Звезде и Цибоне до данас у 13 часова продато је 2.158 улазница, за другу између Партизана и Цедевите 2.700, а за недељно финале 2.828.

Човић је додао да је капацитет дворане проширен за полуфиналне сусрете, док ће за финале због безбедности бити смањен на 20.420 места.

Лисац: Очекујем спектакл, календар не допушта плеј-оф   

Генерални менаџер Јадранске лиге Роман Лисац рекао је да челници такмичења желе да буде "бар нешто плеј-офа".

"Нисмо желели да поновимо грешку из прошле сезоне. Првак регуларног дела би требало да директно иде у Евролигу, али такав је систем такмичења. Ја сам за плеј-оф, али не по сваку цену, пошто сматрам да је фајнал-фор круна. Слажем се да је календар такмичења велики проблем", рекао је Лисац.

Он је казао да је задовољан зато што је Звезда домаћин и да очекује добру организацију и прави спектакл у сва три меча.

Лисац није желео да каже коме ће бити додељена позивница за следећу сезону.

"Желим да постигнемо добар договор са добрим клубом из озбиљног града у окружењу. Дуго смо се трудили, али нисмо успели у Сарајеву, а МЗТ се показао као добар партнер. Нећу сад све да кажем, оставите и мени неког кеца у рукаву", казао је Лисац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се