Читај ми!

Олимпијакос остао у игри

Кошаркаши Олимпијакоса смањили су вођство Реала на 2:1 у четвртфиналној серији Евролиге, пошто су код куће победили шпански клуб са 78:76. Макаби повеo у серији против Арманија. "Армејци" поражени у Атнини од Панатинаикоса 65:59.

Двоструки узастопни европски првак водио је до пред крај меча када је Реал на кратко повео, али је Јоргос Принтезис изједначио, да би Костас Слукас с два пенала донео вођство црвено-белима.

После тога је Серхио Љуљ имао прилику да изједначи, али је промашио прво бацање, а онда и намерно друго, само да би лопту ухватили домаћи кошаркаши за коначну победу.

Играч утакмице био је Брајант Данстон са 21 постигнутим поеном и девет ухваћених лопти. Спанулис је додао 17 поена, док су Лоджески и Петвеј убацили по 11. У гостујућем тиму најефикаснији је био Родригез са 19 поена. Фернандез је постигао 18, а трагичар Љуљ 16.

Четврта утакмица игра се у среду у Атини, а евентуални пети меч играће се у Мадриду. На завршни турнир у Милано пласираће се тим који први дође до три победе.

Макаби je повеo са 2:1 у серији против Арманија, пошто je славио у Тел Авиву над Миланом 75:63 (15:16, 24:13, 22:16, 14:18).

"Понос Израела" је предводила тројка Дејвид Блу са 16, Рики Хикман са 15 и Алекс Тајус са 14 поена. Данијел Хакет постигао је 14 поена за Армани, док је Кит Ленгфорд дао 12.

У пуној Нокија Арени 11 000 навијача је поздравило своје љубимце, а у среду ће имати прилику да их испрате на Фајнал фор. Ипак, за нешто ће се питати и кошаркаши Емпорио Арманија. Италијански представник је одиграо можда и најлошији меч у Евролиги, и нема сумње да ће за два дана пружити далеко озбиљнији отпор. На овој утакмици осим Денијела Хекета који је постигао 14 поена  и Кита Ленгфорда са 12 нису имали распложеног играча, а у среду ће покушати ангажованијом игром да изборе мајсторицу на свом терену.

Панатинаикос је успео да "преживи" и смањи резултат против ЦСКА на 2:1. Грци су славили у Атини 65:59 (20:11, 21:24, 10:12, 14:12).

За "Зелене" Стефон Лазме је постигао 13, Зек Рајт 10 а Димитрис Дијамантидис  девет поена. Владмир Мицов уписао је седам, Ненад Крстић шест поена. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се