Читај ми!

Смањује се Јадранска лига?

Руководство Јадранске лиге размишља о смањењу броја клубова и укидању завршног турнира, у циљу спречавања доминације једног клуба.

Председник кошаркашке Јадранске лиге Радован Лорбек рекао је да руководство регионалног такмичења размишља о смањењу броја клубова и укидању завршног турнира.

"Екипе које не играју фајнал-фор завршавају сезону чим заврши први део лиге и мислимо да би овако било коректније. Размишљамо у том правцу, али сви клубови морају то да одобре, што је дуготрајан процес", изјавио је Лорбек, преноси портал Index.hr.

Евентуална промена система такмичења је настојање да се спречи доминација једног клуба, наводи хрватски портал.

Последњих шест сезона Јадранском лигом доминира београдски Партизан, који је био победник лигашког дела такмичења и уједно победник завршног турнира.

Црно-бели су освојили шест од седам последњих титула, а њихову доминацију прекинуо је само Макаби из Тел Авива 2012. године.

Сваке сезоне два клуба (од редовних земаља представника) плаћају учешће у Јадранској лиги 150.000 евра, а следеће то ће бити трећи представник Словеније и четврти из Србије.

"То је пракса већ неколико година и не видимо разлог да се тако нешто промени. Једино решење је да лига има спонзора", рекао је Лорбек.

Овосезонски завршни турнир Јадранске лиге игра се у београдској Комбанк арени од 24. до 27. априла, а полуфинални парови су Црвена звезда - Цибона и Партизан - Цедевита.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара