Читај ми!

Мемфис "гази" ка плеј-офу, Индијана боља од Оклахоме

У ноћи између недеље и понедељка у америчкој НБА лиги одиграно је седам утакмица, а важну победу за пласман у плеј-оф забележио је Мемфис, који је са 102:90 победио Лос Анђелес Лејкерсе. Као гости победу славили и кошаркаши Торонта са 116:107 против Детроита, док је Портланд био бољи од Голден стејта са 119:117 после продужетка.

Кошаркашима Мемфиса сада је потребна само победа над Финиксом како би обезебедили пласман у доигравање.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Мајк Конли са 24 поена, док је Марк Гасол додао 18, а код Лејкерса је бољи од осталих био Џоди Микс са 20 поена.

Две утакмице пре краја лигашког дела шампионата Мемфис има 48 победа и 32 пораза, и заузима осмо место у Западној конференцији, а директан супарник Финикс је са победом мање и поразом више на деветом месту.

Управо дуел та два тима у Финиксу, који ће се играти у ноћи између уторка и среде, могао би да отклони све дилеме - који ће од њих ући у доигравање за титулу првака. Дилема ће бити отклоњена само у случају Мемфисове победе, док би у супротном последње коло одредило осмог путника Запада у плеј-оф.

Бруклин је, предвођен босанским кошаркашем Мирзом Телетовићем, победио Орландо са 97:88. Нетси су лоше почели утакмицу, али су сјајном серијом од 13:0 у трећој четвртини преломили меч.

Телетовић је постигао 20 поена, а забележио је и шест скокова. С друге стране, у Орланду је најефикаснији био Тобајас Херис са 18 поена.

Кошаркашима Голден стејта за тријумф над Портландом није било добољно ни 47 поена Стивеном Карија, пошто је Портланд тријумфовао са 119:117.

У победничкој екипи најбољи је био Ламаркус Олдриџ са 26 поена.

Кошаркаши Индијане савладали су Оклахому са 102:97 и наставили трку са Мајамијем за прво место у Источној конференцији.

У победничком тиму најбољи је био Ленс Стивенсон са 17 поена, 11 асистенција и 10 скокова, а највише поена је убацио Дејвид Вест - 21.

У редовима Тандера најбољи је био Кевин Дјурант са 38 поена, док је Расел Вестбрук додао 21.

Резултати:

Индијана - Оклахома 102:97

Детроит - Торонто 107:116

Бруклин - Орландо 97:88

Њујорк - Чикаго 100:89

Портланд - Голден стејт 119:117

Сакраменто - Минесота 106:103

Л. А. Лејкерс - Мемфис 90:102

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара