Читај ми!

"Зен мастер" у храму кошарке!

Легендарни Фил Џексон званично се вратио из пензије и постаје председник Њујорк Никса. Данас је историјски дан за Никсе. Победнички менталитет се враћа у Њујорк, рекао је Џејмс Долан, власник једног од најпопуларнијих спортских клубова у Америци.

Најгоре чувана НБА тајна данас је откривена - легендарни Фил Џексон враћа се кошарци и постаје председник Њујорк Никса.

"Данас је историјски дан за Никсе", почео је причу Џејмс Долан, власник спортског мезимчета из највећег града у Америци. "Он је неко ко зна како се побеђује. Победнички менталитет се враћа у Њујорк."

Потом је прилику да говори добио и сам "Зен мастер", кога је у лобију Медисон сквер гардена дочекао банер на коме је писало "Добро дошао кући, Фил".

"Желимо да направимо добар тим. Имам сјајну прилику, ово је најбоље место за играње кошарке. Желим овај посао да урадим на прави начин, што ће захтевати много жртве".

Џексон је освајао титуле као играч у дресу Никса, и то 1970. и 1973. године. Треба истаћи да Њујорк од тада и није освајао титуле у најјачој кошаркашкој лиги на свету.

Као тренер, Фил Џексон је био шампион невероватних 11 пута, и то шест пута са Чикагом и пет са Лос Анђелес Лејкерсима.

Ово ће Филу Џексону бити први пут да преузме функционерску позицију, а у Никсима истичу да ће његов домен бити кошаркашка питања.

Џексоново именовање подржао је и Мајкл Џордан.

"Фил је сјајан. Он је изузетно паметан. Врло брзо ће знати шта је потребно урадити и на који начин."

Фил Џексон је у својим успешним НБА сезонама имао Мајкла Џордана и Скотија Пипена у Чикагу, а Кобија Брајанта и Шакила О'Нила у Лос Анђелесу. У Њујорку има много више питања него одговора, али нико не сумња да ће на крају донети тражени резултат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије