Читај ми!

Звезда одбранила Куп!

Кошаркаши Црвене звезде одбранили су трофеј Купа Радивоја Кораћа пошто су у финалној утакмици савладали екипу Мега Визуре са 81:80 (15:31, 27:11, 19:18, 20:20). Катић уписао 21 поен, Џенкинс 20, Нелсон 15, док су код Мега Визуре најефикаснији били Варда и Мицић са по 18 и Радовић са 12.

Кошаркаши Црвене звезде одбранили су трофеј Купа Радивоја Кораћа, пошто су у "Пиониру" савладали Мега Визуру са 81:80 (15:31, 27:11, 19:18, 20:20).

Црвено-бели су освојили седми трофеј државног купа, а први пут успели су да га одбране. У занимљивој и узбудљивој утакмици изабраници Дејана Радоњића славили су у Пиониру после велике и изједначене, а у финишу драматичне борбе.

Млади и полетни тим Мега Визуре, који је пласманом у финале остварио највећи успех у историји клуба, прописно је намучио фаворита. Играо је без респекта, а квалитет је посебно показао у првој четвртини, када је у свему надвисио ривала и стекао 16 поена вишка.

Црвена звезда је постепено хватала ритам, у наставку је узвратила ангажованијим приступом, међутим, није успевала да се осетније "одлепи". До самог краја морала је да се бори за сваки поен и лопту, јер је Мега Визура играла сјајно и мало је недостајало да приреди велико изненађење и освоји "Жућкову левицу".

Финиш сусрета обележен је правом драмом на паркету Пионира пред 7.500 гледалаца, када је при вођству црвено-белих са 80:78 тројком искусног Ратка Варде Мега Визура је изједначила резултат 47 секунди пре звука сирене.

Радоњићева екипа потом је брзоплето прокоцкала напад, Мега Визура такође није била успешна, а Дамаркус Нелсон је четири секунде пре краја зарадио два слободна бацања.

Искористио је једно, али тим Дејана Милојевића у цајтноту поново није реализовао напад, што је био знак за велико славље играча и навијача Црвене звезде.

Била је ово сјајна кошаркашка представа, достојна финала Купа Кораћа. После неизвесне, исцрпљујуће борбе црвено-бели су тешком муком, али заслужено, одбранили трофеј, а играчи Мега Визуре заслужују све честитке за приказану игру током целог турнира.

Најефикаснији у екипи Звезде био је Рашко Катић са 21 поена и 12 скокова, док је Чарлс Џенкинс постигао 20 и пет асистенција.

У екипи Меге истакао се Ратко Варда са 18 поена, док је Василије Мицић имао исти учинак уз пет скокова и девет асистенција.

Црвена звезда је претходно у четвртфиналу завршног турнира победила Борац из Чачка (81:62) и у полуфиналу крагујевачки Раднички (82:78), док је Мега Визура надиграла екипу Црнокосе из Косјерића (88:76) и ФМП (93:85).

Ток меча:

22.15 - Последњи напад није упалио, Јокић је импровизовао, на крају промашио шут за трофеј! Звезда је одбранила Куп Радивоја Кораћа.  

22.15 - Нелсон погађа прво, али не и друго бацање, Мицић има лопту, Катић га фаулира четири секунде пре краја. Тајм-аут. 

22.14 - Варда је промашио тројку, последњи напад има Звезда, али Миљеновић прави фаул, Нелсон има два пенала.  

22.12 - Изједначење! Ратко Варда хладнокрвно погађа за три преко руке Рашка Катића! Резултат је 80:80. 

22.10 - После тајм-аута, Џенкинс преузима одговорност погађа "дугу" двојку преко руке Мицића. Мега није искористила напад, Џенкинс поново преко Мицића али овај пут није прецизан. 

22.08 - Нелсон прави грешку у корацима, а Васа Мицић држи Мегу у финалу, погађа нову тројку, само поен разлике за Звезду. 

22.00 - Ауууу каква тројка Мицића! Плеј Меге се из дриблинга подигао на шут са седам метара, и погодио дно мрежице уз велики лук. Џенкинс је покушао да одговори истом мером, али је непрецизан. На другој страни Варда феноменалан, смањује на кош разлике.

21.58 - Закуцавање Катића, Милојевић тражи предах. Претходно је Нелсон одлично постигао два поена уз фаул, али бацање није искористио. На другој страни, продор Мицића, али га је Симоновић сачекао са фантастичном рампом. 

21.55 - Сјајна акција Звезде, Нелсон је асистирао Симоновићу који постиже поене за црвено-беле. 

21.50 - Готова је трећа четвртина, Звезда после три деонице води 61:60. 

21.46 - Одлична игра Меге у транзицији, сада је три разлике за Звезду, Радоњић тражи тајм-аут. 

21.40 - Аврамовић није искористио слободна бацања, што је искористио Симоновић и погодио тројку за предност од седам поена. 

21.38 - Сада Ратко Варда има проблема са извођењем слободних бацања, јер је велики број предмета са трибина полетео ка њему. 

21.36 - Џенкинс погађа другу тројку у трећој четвртини. 

21.34 - Атмосфера је узаврела у "Пиониру", Ратко Варда и Рашко Катић су се закачили, што је изазвало салве увреда са трибина за центра Меге.  

21.32 - Прве поене постиже Мега, Звезда одговара истом мером, а на другој страни Марко Симоновић уписује дивну рампу. 

21.29 - Почиње друго полувреме у "Пиониру". 

21.24 - Џенкинс креће на кош, последњи напад Звезде у првом полувремену, погађа и доноси Звезди изједначење! 

21.09 - Звезда се потпуно вратила у меч, долази до изједначења. Ипак, у наредном нападу Ратко Варда поново доноси предност Мега Визури. 

21.02 - Џенкинс одличан, спушта лопту на таблу и смањује предност Меге на осам поена. 

20.58 - Агресивнија одбрана црвено-белих смањује разлику, али Мега одговара преко Дангубића. 

20.50 - Уз звук сирене Јокић постиже тројку за Мегу, која на крају прве четвртине води са 16 поена разлике.

20.47 - Звезда непрецизна у нападу, док Мега готово сваки напад игра зрело и сигурно, што им доноси лепу предност - 26:15. 

20.41 - Мицић одлично додаје до самог Аврамовића који није погодио за три поена, а Јака Блажич у контри постиже поене за Звезду. 

20.36 - Саша Аврамовић греши у нападу, Нелсон на другој половини терена погађа за изједначење. 

20.33 - Први напад Звезде је неуспешан јер је Лазић направио грешку у корацима. На другој страни Мицић постиже прве поене.  

20.30- Почело је финале! 

20.24 - За неколико минута почиње финале Купа Радивоја Кораћа у "Пиониру". 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара