Читај ми!

Хјустон у налету, суноврат Лејкерса

У наставку НБА лиге ЛА Лејкерси су поражени од најбољег тима лиге, Индијане са 104:92 и пали на деобу последњег места у Западној конференцији. Никси су поразили Бостон са 114:88, Вашингтон је изнанадио Голден Стејт 88:85, Мемфис је разбио Портланд 98:81, а победили су још Њу Орлеанс и Детроит. Кошаркаши Хјустона су трећи пут победили Сан Антонио са 97:90 и остварили четврту победу у последњих пет утакмица на домаћем терену.

У трећем овосезонском слављу Рокитса над тексашким ривалом Сан Антонијом, Двајт Хауард био је најбољи у екипи Хјустона са 23 поена и 16 скокова. Теренс Џоунс додао је 21 поен и девет скокова, а Џереми Лин 18 поена и осам асистенција. За Ракете није играо њихов најбољи стрелац Џејмс Харден због повреде левог палца.

Хјустон је у првом полувремену губио и са 15 разлике, али је захваљујући доброј игри у трећој четвртини, када је постигао 33 поена, успео да преокрене и поведе. Сан Антонио је у последњем делу утакмице пришао на 88:90, али су домаћи поенима Хауарда и Лина успели да сачувају предност.

Борис Дијао био је најефикаснији у екипи из Сан Антонија са 22 поена, а имао је и 11 скокова. Тони Паркер додао је 17 поена, а Тим Данкан 12 поена, 14 скокова и четири блокаде.

Индијана је у Лос Анђелесу савладала Лејкерсе са 104:92 и остварила 35. победу у шампионату у којем је доживела само девет пораза.

Лејкерси су, пак, претрпели 30. неуспех у досадашњем делу првенства и са скором од 16 победа и 30 пораза заузимају претпоследње место у Западној конференцији, што им се није догодило пуне четири деценије!

Слабији од "језераша" на Западу у овом тренутку само је Сакраменто који има победу мање и пораз мање од Лејкерса.

До победе у "Стејплс центру" Индијану је предводио Ленс Стивенсон са 15 кошева, 14 скокова и шест асистенција. Запажену ролу у победничком тиму имали су још Дејвид Вест са 19 и Рој Хиберт са 11 поена, али и десет ухваћених лопти.

У пораженим Лејкерсима светле тачке били су Шпанац Пау Гасол са 21 кошем и 13 скокова, Џоди Микс који је убацио, такође, 21 поен и Кендал Маршал са "дабл-дабл" учинком - 11 кошева и 13 асистенција.

Кошаркаши Њујорка победили су на свом терену Бостон са 114:88 и остварили трећу узастопну победу. Кармело Ентони предводио је Никсе до победе са 24 поена и девет скокова, а по 17 поена додали су Џереми Тајлер и Џеј Ар Смит.

Никси су се тако "осветили" Селтиксима за пораз од 41 разлике из прошлог месеца (114:73).

У екипи Бостона, која је претрпела шести пораз у последњих седам утакмица, Џеф Грин био је најефикаснији са 14 поена, док су Крис Џонсон и Крис Хамфрис додали по 12 поена.

Кошаркаши Мемфиса победили су на гостујућем терену Портланд са 98:91 и остварили седму победу у последњих осам утакмица.

Зек Рендолф предводио је Гризлисе до победе са 23 поена и 10 скокова, што је његов 27. "дабл дабл" учинак у сезони. Марк Гасол додао је 15 поена и осам скокова, а Кортни Ли 12 поена.

У екипи Портланда, која је прекинула низ од пет победа на свом терену, Ламаркус Олдриџ био је најбољи са 27 поена и 16 скокова.

Њу Орлеанс је победио Кливленд са 100:89 и забележио трећу узастопну победу, Детроит је победио Орландо са 103:87 и прекинуо низ од четири пораза, Вашингтон је победио Голден Стејт са 88:85, а за поражени тим није играо српски репрезентативац Немања Недовић.

Резултати:

Кливленд - Њу Орлеанс 89:100

Детроит - Орландо 103:87

Њујорк - Бостон 114:88

Хјустон - Сан Антонио 97:90

Портланд - Мемфис 81:98

Голден Стејт - Вашингтон 85:88 и

Л.А. Лејкерс - Индијана 92:104

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара