Читај ми!

Помирени ка тријумфу!

Стефан Бирчевић и Никола Калинић верују у тријумф крагујевачког Радничног против Стразбура у четвртом колу "Ласт 32" фазе Еврокупа. Млади репрезентативци Србије су посебно нагласили да међу њема нема проблема и да су се помирили одмах после спорног тајм-аута у Француској.

Кошаркаши Радничког Стефан Бирчевић и Никола Калинић рекли су да ће сву енергију усмерити на утакмицу са Стразбуром у Еврокупу.

"Ако одговоримо на њихову агресију, ако играмо још јаче можемо до победе. Тако остајемо и у трци за даљи пласман. Идемо на Стразбур свом енергијом коју имамо", рекао је Бирчевић на конференцији за новинаре у Крагујевцу.

Раднички је прошле среде изгубио од Стразбура у гостима са 80:76, у трећем колу Групе Н друге фазе Еврокупа, а француски клуб ће у предстојећем сусрету имати на располагању појачање Дејвида Андерсена.

"Довели су велико појачање, освајача три Евролиге, можда једну од најбољих четворки која је играла у Европи, али се ми питамо на нашем терену", истакао је Бирчевић.

Калинић је рекао да су Французи преокренули и победили због грешака у одбрани његове екипе.

"Овде на домаћем терену можемо потпуно да преокренемо ситуацију. Не видим зашто не бисмо и у Језеру одиграли добру утакмицу и победили, па и са већом разликом. Зашто да не гледамо у тај трећи круг", рекао је Калинић.

На утакмици у Стразбуру, током тајм-аута Бирчевић и Калинић су се вербално сукобили, али, како су навели, то је решено.

"Дошло је до нервозе, претерано смо одреаговали и Калинић и ја. Дешавају се те ствари у спорту, искрсне сукоб мишљења, али то је нормално. То је ухватила камера, па је велика прашина подигнута. Између мене и Калине је све у реду, на том тајм-ауту је само адреналин покуљао. Немамо ништа један против другог, све је у најбољем реду", казао је Бирчевић.

Калинић је додао да је Бирчевићев и његов једини грех то што се нервоза испољила "на погрешном месту у погрешно време, пред свим тим камерама".

"Одмах после утакмице смо смирили страсти, баш зато да се не диже тензија. Људи смо, млади смо, кад се у нешто уложи пуно труда и жеље, велика су и очекивања. А, кад се то не деси, нервоза мора да се испољи. Али, идемо даље, настављамо као до сада. Нема разлога за бригу о овоме, ни у клубу, ни око њега", навео је Калинић.

Утакмица између Радничко и Стразбура играће се сутра од 18.00 у хали Језеро у Крагујевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара