Читај ми!

Макаби убедљив, повреда Милосављевића

Макаби - Партизан 88:67 (крај). Партизан у Тел Авиву избегао катастрофу, али можда на дуже стазе остао без капитена Драгана Милосављевића. Богдановић и Кинзи најефикаснији са по 17 поена, код домаћих Тајус постигао 16. Наредни меч Партизан игра у Арени против Локомотиве.

Кошаркаши Партизана доживели су пораз у Тел Авиву, трећи у топ 16 фази такмичења. Чини се да су црно-бели одличном игром у другом делу избегли катастрофу, али можда и остали на дуже стазе без капитена Драгана Милосављевића, који се повредио почетком треће четвртине.

Прво полувреме за заборав, друго за наду. Тако се у једној реченици може описати игра Партизана у Ноиа арени. Једна и по четвртина била је довољна Макабију да направи велику предност, коју су без много муке сачували до краја меча.

Одлично је Партизан ушао у меч. Чврсте одбране на обе стране, уз мали број постигнутих поена, обележиле су првих шест-седам минута сусрета. А онда, црно-бели као да су заспали.

Крај друге и цела друга четвртина протекле су у доминацији „поноса Израела". Црно-бели су играли катастрофално у нападу, нешто боље у одбрани, али то је било довољно Макабију да већ на полувремену стекне капиталну предност - 47:19.

Вероватно су кроз главе црно-белих пролазиле слике врло непријатног пораза у Москви, али као да их је баш то натерало да у другом полувремену прикажу много агресивнију и ефикаснију игру.

Чак 28 постигнутих поена у трећој четвртини, као и нерешен резултат у последњој деоници, још једном су показали да тим Партизана у себи крије велики потенцијал, који само понекад долази до изражаја.

Искусна екипа Макабија успешно је сачувала високу предност са полувремена, а горостасни Софоклис Скорцанитис у другом делу није улазио у игру.

Ипак, велику сенку на меч бацила је повреда капитена Драгана Милосављевића, који се повредио почетком треће четвртине у окршају са Шоном Џејмсом, центром Макабија. Милосављевић је одмах, уз помоћ саиграча и лекарског особља, напустио Нокиа арену, а у наредним данима знаће се колико је тешка повреда бека црно-белих.

Најефикаснији у Партизану били су Богдановић и Кинзи са по 17 постигнутих поена. У победничкој екипи Тајус је постигао 16, а Рајс 15.

Партизан после четири одиграна меча има једну победу, док је Макаби остао на челу табеле групе Ф, са сва четири тријумфа.

Наредне седмице, Партизан дочекује руску Локомотиву, док Макаби гостује Реалу у Мадриду.

Овако је протекао меч у Тел Авиву:

21.46 - Ближи се крај меча, Кинзи погађа два слободна бацања. На исти начин узвраћа и Лендсберг. Погађа Мусли, али и Рајс. Серија погодака на обе стране у финишу меча. Макаби је стигао до нове победе у топ 16 фази такмичења, савладавши Партизан са 88:67.

21.37 - Нова тројка за Макаби, овога пута прецизан је Блу. Богдановић прекида серију домаће екипе, а онда закуцава и Милутинов. Лендсберг закуцавањем прекида минисерију црно-белих. Кинзи постиже нове поене - 80:57.

21.33 - Последња четвртина почиње лепим закуцавањем Тепића, узвраћа Охајон са полудистанце. Леп потез Богдановића, али и Тајуса. Серију наизменичних поена прекида Рајс тројком - 75:51.

21.29 - Кинзи је изнудио неспортску личну Блуа, погађа једно бацање, у наставку акције поентира и Ловерњ. Играчи оба тима збуњено делују у завршници треће четвртине, коју је Партизан добио са 28:21, али Макаби и даље има убедљиву предност - 68:47.

21.20 - Не одустају црно-бели од борбе, Богдановић постиже нову тројку. Кошаркаши Макабија доминирају у рекету, Шон Џејмс везује три поена. Чини се да је Мкаби зауставио налет Партизана, Смит погађа уз фаул - 67:43.

21.15 - Серију Партизана прекида Инглс, али на другој страни повредио се Драган Милосављевић. Чини се да је у питању повреда скочног зглоба, па Партизанов капитен мора у свлачионицу. Погађа Инглс за три, а онда и Богдановић за два - 60:40.

21.12 - Добар почетак другог полувремена за Партизан. Још једна добра одбрана, а Богдановић поново погађа уз фаул. Ипак, Макаби везује четири брза поена, али и Ловерњ погађа за три. Нова тројка Ловерња, Партизан драстично смањио дефицит - 55:36.

21.09 - Почело и друго полувреме у Нокиа арени. Прве поене постиже Алекс Тајус. За црно-беле погађа Кинзи, а онда и Богдановић уз фаул. Поново је прецизан Тајус, али Милосављевић погађа прву тројку за Партизан - 51:27.

Полувреме: Да ли је уопште потребна статистика? Црно-бели у првом полувремену имају већ 12 изгубљених лопти, уз шут за два поена од 29%. Партизан није погодио ниједну тројку из пет покушаја, а Макаби има и скок више од српског шампиона.

20.50 - Нов лош напад црно-белих, овога пута греши Мусли. Макаби има последњи напад у првом полувремену, али га не користи. Мусли погађа једно слободно бацање, Рајс у последњој секунди погађа за два. Полувреме - 47:19.

20.43 - Катастрофална игра црно-белих у нападу. Одбрана функционише нешто боље, али Смит погађа невероватну тројку од таблу. Зонски пресинг домаћих прави велике проблеме Партизану у организацији напада - 43:18.

20.35 - Погађа и Тајус, али серију Макабија прекида Кинзи. Ипак, тројком из угла узвраћа Блу. Ловерњ се бори под кошем домаћих и постиже поене. Нови поени Тајуса, а онда и Охајона, Макаби има убедљиву предност - 34:15.

20.30 - Блу отвара другу четвртину поготком са полудистанце. После промашаја Милутинова, Ингл погађа прву тројку на мечу. Ловерњ промашује закуцавање, Гашић тражи тајм-аут - 25:11.

20.26 - Нови поени Макабија са линије слободних бацања. Милосављевић промашује за три, Рајс полаже у контри. Капитен Партизана са линије слободних бацања поставља коначан резултат прве четвртине - 20:11.

20.23 - Ловерњ погађа једно бацање, али одличан је Милутинов у офанзивном скоку. Ипак, Макаби узвраћа са линије слободних бацања. Период лоше игре црно-белих у нападу, неколико узастопно изгубљених лопти, Макаби прави серију - 16:9.

20.17 - Чврсте одбране играју се на почетку меча. Макаби, ипак, стиже до предности од 8:6, пре првог телевизијског тајм-аута на мечу. Рајс погађа са линије слободних бацања - 10:6.

20.09 - Почео меч у Тел Авиву. Прве поене за Партизан постиже Миленко Тепић. Погађа и Милосављевића, али на другој страни закуцава Скорцинитис. Изједначење Макабију доноси Гај Пнини - 4:4.

20.03 - За неколико минута почиње меч у Нокиа арени, где Макаби дочекује екипу Партизана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара