Читај ми!

Нова победа кошаркашица

Кошаркашице Србије победиле селекцију Белорусије са 54:48 (14:9, 10:10, 19:13, 11:16) у првој утакмици новоформиране Групе Ф друге фазе. Европског првенства. Наредни ривал Хрбватице, петак 14.00 часова.

Изабранице Марине Маљковић одиграле су сигурно једну од најбољих утакмица на овогодишњем континенталном првенству. Одличном игром у обрани онемогућиле су да Белорускиње да наметну свој ритам и дођу до предности.

У репрезентацији Србије најефикасније су биле сестре Дабовић, Милица и Ана које су постигле по 13 поена, док је Тамара Радочај уписала 11. У селекцији Белорусије истакла се Анастасија Веремејенка са 12 поена, а она је уједно била и једина играчица са двоцифреним учинком у својој екипи.

Србија је у Групу Ф ушла са два пораза из прве фазе такмичења, а победом над Белорусијом напредовала је за једну позицију и сада заузима претпоследње место са четири бода, односно два пораза и једним тријумфом.

Српске кошаркашице наредну утакмицу играју у петак 21. јуна од 14 сати против Хрватске, а у последњем колу, у недељу 23 јуна такође од 14 сати, против репрезентације Чешке. 

Маљковић: Још нисмо рекле последњу реч на ЕП

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић била је презадовољна после значајне победе над Белорусијом, истакавши да њене изабранице нису рекле последњу реч на првенству Европе у Француској.

"Била је ово веома тешка утакмица у коју је требало уложити много енергије. Успеле смо, ово је велика победа и огроман успех српске женске кошарке. Сувишно је говорити о квалитету селекције Белорусије, или о снази Хрватске и чешке, противницима са којима тек следе велике битке. Међутим, интуиција ми говори да Србија још није рекла последњу реч на овом европском првенству", рекла је Маљковићева.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије