Мока у Кући славних

Зоран Мока Славнић постаће и званично члан куће славних ФИБА. Ово је велико признање за сјајног плејмејкера Црвене звезде, који се сматра једним од најзаслужнијих за доминацију Југославије у глобалним оквирима 70-их и 80-их година прошлог века.

Легендарни плејмејкер Југославије и Црвене звезде Зоран Мока Славнић постаће у среду члан куће славних ФИБА.

Славнић је ову част завредео као један од најзаслужнијих за феноменална издања репрезентације Југославије и доминацију у светским оквирима током 70-их и 80-их година прошлог века.

Славнић је са Црвеном звездом, у чијем дресу је играо читаву деценију, освојио две титуле првака државе (1969. и 1972. године), три Купа (1971-73) и Куп Победника Купова (1974. године).

Након Малог Калемегдана одлази у у Шпанију, у Бадалону, са којом постаје дрћавни првак 1978. године.

Фантастичне партије је пружао са репрезентацијом бивше државе у периоду од 1973. до 1980. године. Три пута је био првак Европе, а освајао је и злато на Светском првенству и Олимпијским играма.

Укупно је одиграо 179 утакмица за репрезентацију Југославије а на тим утакмицама постигао је укупно 1465 кошева.

Зоран Славнић је познат и по одбојкашком додавању са Драганом Кићановић у финалу Европског првенства 1977. године у Лијежу против Совјетског Савеза.

Након играчке каријере посветио се тренерском послу, а 1991. године ФИБА га је изабрала међу најбољих 50 играча у историји кошарке.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије