Читај ми!

Дудини изабраници

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је да је основни критеријум за позивање играча била форма у току сезоне и да је после свих анализа, када се све узме у обзир, "ово најбоља селекција Србије". Списак без неких досадашњих стандардних играча.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић саопштио је шири списак играча за Европско првенство у Словенији на којем се налази повређени Милош Теодосић, али нема до сада стандардних Марка Кешеља, Миленка Тепића, Ивана Паунића и Александра Рашића. Ивковић је позвао 20 играча, од чега су шесторица дебитанти. Шампионат у Словенији на програму је од 4. до 22. септембра, а Србија ће играти у Б групи са Босном и Херцеговином, Литванијом, Македонијом, Црном Гором и Летонијом.

На списку се налазе:

Милош Теодосић, Стефан Марковић, Василије Мицић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Данило Анђушић, Немања Бјелица, Немања Дангубић, Владимир Лучић, Владимир Мицов, Новица Величковић, Душко Савановић, Милан Мачван, Зоран Ерцег, Стефан Бирчевић, Ненад Крстић, Рашко Катић, Владимир Штимац, Ђорђе Гагић, Дејан Мусли.

"Основни критеријум сваког окупљања репрезентације је форма у току сезоне. Евидентно је да физички неки играчи нису били спремни, тако да се десило да нисмо позвали неке страндардне репрезентативце и да имамо шесторицу дебитаната", рекао је Ивковић на конференцији за новинаре у Београду.

На списку нема стандардних репрезентативаца Миленка Тепића, Александра Рашића, Марка Кешеља и Ивана Паунића. Дебитанти су Василије Мицић, Богдан Богдановић, Немања Дангубић, Стефан Бирчевић, Рашко Катић и Ђорђе Гагић.

На списку 20 играча има неколико њих који су имали проблема са повредама и за које се не зна да ли ће бити у стању да играју.

"Што се тиче повреда мораћемо да сачекамо крај плеј-офа да бисмо имали комплетну слику. Ја сам инсистирао на објављивању списка да би наша лекарска комисија могла да регује и да се припреми током прве недеље припрема. Ја сам са свим тим играчима разговарао и сви су изразили спремност и жељу да играју", рекао је он.

Новинаре је занимало и оно што се писало по медијима да неки играчи не желе да играју, а селектор је одговорио да су то "пласиране" информације.

"Занимљива је нова појава да наши медији објављују шта пишу страни сајтови, а што им је послато из Србије. Нисмо ми од јуче, добро знамо ко те информације пласира. Ако неко не жели да игра, даћемо му прилику и за то", рекао је Ивковић.

Селектор је новинарима одговорио и засто није позвао неке игрче за које се претпостављало да ће се наћи на списку, Драган Милосваљевић, Бобан Марјановић и Игор Ракочевић.

"Мислим да је Катић био убедљиво најбољи играч у Јадранској и домаћој лиги и иако је у зрелим годинама заслужио је позив. Наравно да смо размишљали о другом играчима и Марјановићу који је раније позиван али било би јако тешко да се избори за место. Милосављевић је изузетно добар играч и он је већ два пута позиван на припреме. После свих детаљних анализа и уз добар рад, ово је наша најбоља селекција", рекао је.

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије задужен за репрезентацију Дејан Бодирога рекао је да је Савез обезбедио најбоље услове и открио да је резултатски циљ пласман на Светско првенство.

"КСС је обезбедио најбоље услове како за сениоре тако и за млађе категорије... Примарни циљ је пласман на СП у Шпанији следеће године, а свака евентуална борба за медаље била би велики успех. Очекујем подршку играча и да достојно носе дрес Србије", рекао је Бодирога.

Пред крај конференције за новинаре слеектор је случајно оборио чашу и разбио је, на шта су неки новинари спонтано рекли "уздравље", а селектор је питао: "Шта сад ово значи, јел ово добар знак?".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије