Читај ми!

Партизан убедљив против Звезде

Кошаркаши Партизана повели су против градског ривала Црвене звезде са 1:0 у финалној серији плеј-офа Суперлиге Србије пошто су у хали Пионир убедљиво славили резултатом 82:54 (23:16, 20:12, 17:20, 22:6). Финална серија наставља се у петак, такође од 19 сати у хали Пионир. Домаћин те утакмице биће Звезда, а шампион Србије постаће екипа која прва дође до три победе.

Кошаркаши Партизана искористили су предност домаћег терена и чињеницу да су у односу на Звезду имали неколико дана више за почетак финалне серије. Много боље су ушли у меч, деловали су одморније и брже, за разлику од противника који је био безидејан како у одбрани тако и нападу.

Црно-бели су прву четвртину отворили са 10:0, капитен Лучић и Мусли су са неколико закуцавања подигли свој тим и атмосферу у дворани, а период одличне игре крунисали су почетком дуге деонице када су серијом 15:4 дошли до плус 18 поена (38:20).

У тим тренуцима веома расположен за игру био је Драган Милосављевић, који је као у трансу засипао кош Звезде. Бек Партизана је пружио можда и партију каријере, 13 поена постигао је у првој четвртини, а у другој нанизао још осам и прво полувреме завршио са 21 поеном.

Милосављевић је са доста самопозудања нападао противнички кош, а када би промашио, хватао би лопту под кошем ривала и свом тиму доносио нови напад.

Упркос великом зостатку, Звезда је у другом полувремену успела да се врати у меч и у неколико наврата озбиљно припретила (43:39 и 52:46), али је оба пута преокрет црвено-белих спречио невероватни Милосављевић, који је шутевима за три поена до очајања доводио бекове Звезде.

У наставку меча разиграо се Лучић, па Партизан не само да је одбранио разлику, већ је у финишу дошао до убедљиве, али сасвим заслужене победе.

Играчи обе екипе на терен су истрчали у мајицама са слоганом „Будимо спортисти" и на тај начин одазвали се молби министарства омладине и спорта да се прекине са препуцавањима челних људи клуба, како би током финалне серије у првом плану били кошаркаши.

Партизан су на овом мечу бодрили бивши играчи црно-белих Новица Величковић, Данило Анђушић, Славко Вранеш, тенисер Виктор Троицки, олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић и многе друге јавне личности.

Меч одигран је Пиониру пред око 5.000 гледалаца, а судили су Драган Нешковић (Краљево), Саша Маричић (Краљево), Урош Николић (Земун).

ПАРТИЗАН: Андрић, Ловерњ 4, Милутинов 2, Вестерман, Гордић 2, Лучић 19, Милосављевић 28, Богдановић, Гагић 6, Мусли 10, Ђекић 2, Бертанс 10.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђокић, Суботић 1, Ракочевић 3, Митровић, Лазић 6, Смоновић 5, Миловановић, Савовић 2, Катић 19, Радивојевић, Нелсон 10, Скот 8.

 

Вујошевић презадовољан, Радоњић најављује боље игре Звезде

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је задовољан због победе над Црвеном зведом и вођства у финалној серији плеј-офа, али и упозорио да још ништа није решено када је у питању борба за шампионску титулу.

„Задовољан сам победом у првој утакмици која је јако важна у серији. Међутим, далеко смо од остварења било каквог циља, и екипа која дође до две победе далеко је од шампионске титуле", рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у хали Пионир.

Он је истакао да је опасан период био у трећој четвртини, када је Звезда пришла на само минус четири поена (43:39).

„Момци су одиграли са великом жељом, били су дисциплиновани, одиграли су чврсто у одбрани и несебично у нападу. Иако смо играли добро, имамо простора за напредак, сигурно и противник. Очекујем да ће Звезда бити боља у другом мечу. Драго ми је што је утакмица протекла без озбиљнијих инцидената, за шта су најзаслужнији играчи", рекао је Вујошевић.

Његов колега на клупи Звезде Дејан Радоњић навео је да су црвено-бели лоше почели утакмицу.

"Партизан је стекао високу предност. Наметнуо је чврсту игру од старта, на коју нисмо успели да се прилагодимо. У трећој четвртини смо пришли близу, али није било довољно за преокрет. Покушаћемо да будемо бољиу другој утакмици", рекао је Радоњић.

На питање новинара да ли је недостатак мотивације утицао да црвено-бели пруже лошу партију, Радоњић је рекао:

„Не може да буде недостатак мотивације против екипе као што је Партизан".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије