Читај ми!

Финале уживо: Партизан разбио Звезду

Партизан - Звезда 82:54 (23:15, 20:12, 17:20, 22:7). Гранитна одбрана црно-белих била је кључ успеха. Са друге стране Звезда без расположенох играча. Играч утакмице Милосављевић са 28 поена. Други меч финалне серије плеј-офа игра се у петак, домаћин је Звезда.

20.47 -  Звезда је поново напала, али све што је успела да уради у последњој четвртини је 3:0 на старту, потом је уследио пост од пет и по минута. Црно-бели су се одлепили на великих 23 поена разлике, 75:53. На крају црно-бели стижу до 1:0 у серији до три победе,на крају 82:54.

20.24 - Крај трећег периода. Звезда много ангазованија у другом полувремену. Серијом 11:0 смањена је предност црно-белих. Партизан успева да умири налет црвено-белих пре свега одличним шутем са дистанце Милосављевића. На крају трећег периода 60:48 за Партизан. 

20.00 - Почело друго полувреме. 

19.45 - Звезда нема решења за игру Партизана, који је доминирао и у другој четвртини и на полувремену има 15 поена разлике 43:28.  

19.23 - Крај прве четвртине. Фуриозан старт црно-белих серијом 10:0. Звезда у финишу успева да се врати у игри и смањи предност Партизана на „пристојних" 23:16.

19.00 - Почела је прва утакмица финалне серије плеј-офа Суперлиге између Партизана и Црвене звезде. 

17.15 - Окршаје финалне серије српске кошаркашке Суперлиге Србије измећу Црвене Звезде и Партизана можете пратити на свим публикацијама Радио-телевизије Србије. Директни преноси свих мечева су на нашем Другом програму и ХД програму. На нашем интернет порталу можете пратити саме токове утакмица, али и погледати најзанимљивије детаље са, и око терена. Исти садржај можете пронаћи и на нашој Фејсбук и Твитер страници, као и на нашем Јутјуб каналу.  

Мечеви између Црвене звезде и Партизана увек су са собом носили одређени набој, ни ове године неће бити другачије - напротив! Два највећа српска клуба у среду почињу финалну серију кошаркашког плеј-офа, а чини се да је ове сезоне више дуела било ван терена него на њему.

Уопште није битно ко је први почео, нити ко је користио прљавија средства у рату који траје већ више од годину дана. Битно је да се српска кошарка врати на стазе старе славе, а то неће бити могуће док год људе из два најљућа табора не нађу заједнички језик.

Истина, Србија ће наредне сезоне први пут у историји имати два представника у кошаркашкој Евролиги. Српски клубови, из Србије и Републике Српске, ове године доминирали су регионом и на кошаркашком терену показали да им је место међу најбољим тимовима Европе.

Можда ће чињеница да оба београдска клуба наредне сезоне играти у елити мало ублажити сукобе, али из оба табора стижу најаве да је титула шампиона Србије изузетно битна. А зашто?

Партизан је 11 последњих година шампион Србије, па црно-бели желе да наставе доминацију у српској кошарци. Партизан има млад и талентован тим, предвођен искусним тренером, па би наставак континуитета била велика ствар за владајућег шампиона.

Са друге стране, Црвена звезда је ове године значајно уложила у тим. Искусни играчи, предвођени Игором Ракочевићем, први пут су у Јадранској лиги регуларни део сезоне завршили испред „вечитог" ривала, али је, за сада, освојен само Куп Србије.

Партизан сигурно има предност на клупи. Душко Вујошевић сигурно је искуснији тренер од Дејана Радоњића и, што је можда и битније, зна како се узимају трофеји у Србији. Није небитна и чињеница да су два тренера сарађивала у репрезентацији Црне Горе, као и да је Вујошевић млађем колеги, на неки начин, био и ментор.

Ипак, одлучиће они на терену, а ту је ситуација мало другачија. Већ је поменуто да Звезда има искуснији тим. Осим капитена Ракочевића, црвено-бели у свом тиму имају и два Американца, Скота и Нелсона, као и искусног центра Катића.

Партизанова снага лежи у младости и експлозивности, као и у чињеници да не постоји главна звезда екипе, односно главни играч. Капитен Лучић сигурно је мотор екипе, велика је улога Леа Вестермана, док су главни кошгетери Давис Бертанс и Богдан Богдановић.

У великом финалу нема фаворита. Шампиона Србије одлучиће тренутна инспирација, понека замка тренера и, можда и најважније, срчаност играча обе екипе.

Финална серија кошаркашког плеј-офа почиње у среду, 5. јуна, а победник ће бити екипа која прва стигне до три тријумфа. Кошаркаши Партизана имаће предност домаћег терена.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије