Читај ми!

Вујошевић: Нема фаворита!

Душко Вујошевић истакао да у финалној серији плеј-офа нема фаворита и да се нада да ће шампион Србије бити екипа која буде била боља на терену. Притисак на судије постоји и с њихове и наше стране и од почетка се врши, изјавио тренер Партизана.

Предстојећа финална серија против Црвене звезде биће другачија него до сада јер су оба тима испунила своје спортске циљеве, рекао је данас тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић, и додао да је Партизану веома стало до титуле шампиона Србије.

"Ово финале се игра у другачијим околностима... оба тима улазе у њега са по једним освојеним трофејом и пласманом у Евролигу, али те чињенице не умањују страст и жељу да се резултат потврди...Можда и због тога што смо испунили циљеве за ову сезону, нама је и мање стало до ове титуле, али када видимо колико је њима стало, онда је и нама исто толико", рекао је Вујошевић новинарима у Београду.

Финале Суперлиге почиње у среду у 19 сати, а Партизан има предност домаћег терена. Серија се игра на три добијене утакмице, а у досадашњем делу сезоне Звезда је освојила Куп Србије, а Партизан Јадранску лигу.

Вујошевић је рекао да се екипа спортски спремала за финале, а да је морала да реагује на "одређене ситуације".

"Спремали смо се спортски, правили смо специјале и корекције према противнику, само смо морали да реагујемо на изјаве једне особе која жели да буде гласноговорник целе кошарке. Желим му стварно да се ствари пренесу само на терен и да само лопта одлучује", казао је Вујошевић.

Медији, навијачи и кошаркашка јавност страхују пред почетак финала због великих тензија између два клуба које трају целе сезоне. Вујошевић је новинарима признао и удео Партизана у стварању такве слике.

"Мали Давис Бертанс (играч Партизана) је читао неко саопштење и рекао: 'Па, ово има само у Србији'. Притисак на судије постоји и с њихове и наше стране и од почетка се врши. Треба строго кажњавати те изјаве... када неко врши притисак нормално је да уследи наша реакција. Треба са свим тим да се престане и било би добро да се ствари врате у терен", рекао је тренер Партизана.

На питање новинара да ли и лепо спортско понашање може да изазове исту реакцију друге стране, Вујошевић је рекао:"Ако би то стварно било тако, онда верујем да може".

Тренер Партизана је рекао да фаворита у дербију нема.

"Нема фаворита, али се надам да ћемо ми освојити титулу, мада не треба заборавити ни стартне позиције медија и навијача пред почетак сезоне. Ови играчи су веома, веома квалитетни, што ће се видети, али ја с људске стране нисам никад тренирао боље људе. Они су до сада примили само пет плата због ситуације у клубу, али нико никад није поставио питање о томе и уопште се не прича", рекао је он.

"Тако, са стране гледано, неко може да помисли и да је све у реду. Наш противник је у великој предности што се тиче тога и то није мала ствар", рекао је Вујошевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије