Кошаркашице путују у Белорусију

Најбоље кошаркашице Србије учествоваће од 5. до 7. јуна на турниру у Белорусији, што је последња припрема репрезентације пред почетак Европског првенства у Француској. "Очекују нас три јаке провере, што је прилика да сложимо све коцкице и исправимо уочене грешке", каже Марина Маљковић.

Женска кошаркашка репрезентација Србије учествоваће од 5. до 7. јуна на турниру у Белорусији, што је последња припрема изабраница Марине Маљковић пред почетак Европског првенства у Француској.

Српске кошаркашкице заузеле су треће место на турниру "Трофеј Београда 2013", а ривали у Могиљеву, поред домаћина, биће селекције Украјине и Италије.

"Очекују нас три јаке провере, два нова ривала са којима до сада нисмо играли, прилика да у самом финишу припремног периода сложимо све коцкице и исправимо уочене грешке. Утисци са 'Трофеја Београда' су фантастични. Атмосефера коју је направила публика у 'Шумицама' и начин на који су нас навијачи бодрили нешто је што ћемо дуго памтити. Одиграле смо две веома добре и једну баш лошу утакмицу", рекла је Маљковићева за сајт Кошаркашког савеза Србије.

На турнир у Белорусију путује 14 играчица: Александра Црвендакић, Ана Дабовић, Бојана Вулић, Саша Чађо, Дајана Бутулија, Инес Ајановић, Иванка Матић, Јелена Миловановић, Јована Рад, Милица Дабовић, Невена Јовановић, Сара Крњић, Тијана Ајдуковић и Тамара Радочај, док Јована Поповић и Кристина Балтић остају у Београду.

"Оне неће ићи на турнир у Белорусију, али и даље остају на списку кандидата. Балтићева је ове сезоне играла код мене у Партизану и направила највећи напредак од свих репрезентативки, док Поповићева није била прошле године на репрезентативним акцијама, али је одличним играма у Војводини апсолутно заслужила и оправдала позив међу наше најбоље кошаркашице. Игра на дефицитарној позицији плејмејкера и нема дилеме да ће у блиској будућности бити важан део наше екипе", закључила је Маљковићева.

Европско првенство у Француској на програму је од 15. до 30. јуна, а Србија ће играти у Ц групи са селекцијом домаћина, Велике Британије и Летоније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије