Читај ми!

Мајами пред финалом

У 5. утакмици финала плеј офа Источне конференције НБА лиге Мајами је јутрос на свом терену савладао Индијану са 90:79 (19:23, 21:21, 30:13, 20:22) и повео са 3:2 у серији у којој се игра до четири победе. Симултанком у трећој деоници утакмице Леброн Џејмс је Мајамију широм отворио врата ка титули првака Источне конференције и трећем узастопном учешћу у великом финалу плеј офа.

Мајамију је потребна још једна победа како би се, трећи пут узастопно, пласирао у финале НБА лиге. У финале се већ пласирао Сан Антонио, који је у финалу Западне конференције победио Мемфис са 4:0.

Актуелне шампионе је до победе предводио Леброн Џејмс са 30 поена, од којих је 16 постигао у трећој четвртини, а имао је и осам скокова и шест асистенција. Јудонис Хаслем постигао је 16, Марио ЦЦалмерс 12 и шест асистенција, а Двејн Вејд 10 поена и шест скокова.

"Због тога сам дошао у Мајами, да се сваке године борим за шампионски прстен. Поново сам на корак од освајања шампионата. Али, то ми уопште није гарантовано", рекао је Леброн Џејмс.

У екипи Индијане најефикаснији је био Пол Џорџ са 27 поена и 11 скокова, Рој Хиберт додао је 22 поена и осам скокова, а Дејвид Вест 17 поена.

Индијана је водила до почетка треће четвртине (46:40), али је Мајами за 11 минута серијом од 30:10 преломио утакмицу.

"Оно што Леброн приказује је сјајно и чини се лако. Његова снага у трећој четвртини је била невероватна. Био је неуморан, активан на сваком делу терена, хватао лопте, покрио велики део терена у одбрни. То је стварно сјајно", рекао је тренер Мајамија Ерик Сполестра.

Наредна, шеста утакмица игра се сутра увече у Индијани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије